Botswana kennismaking

Botswana is een dunbevolkt land in zuidelijk Afrika dat wordt gedomineerd door de Kalahari woestijn, die in het noorden tot leven wordt gewekt door rivieren die ontspringen op de hoogvlaktes van Angola. Deze rivieren vormen de Okavango Delta.

De overheid van Botswana voert al tientallen jaren een beleid gericht op duurzaamheid en behoud van de ongerepte natuurschatten. Een deel van het land is opgedeeld in grote privé concessies die worden geëxploiteerd door de beste safari bedrijven. Deze privé concessies zijn vaak zo groot dat voor iedere bezoeker 50 km² natuur ter beschikking staat. Het resultaat is een pure Afrika-ervaring!

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Botswana.

“We wilden er een echte natuurvakantie van maken met als hoogtepunt het zien van wilde honden. In samenwerking met Mambulu! safaris zijn beide gelukt” (Marga en Henk Christiaans, Veenendaal).

Botswana – veel natuur en weinig toeristen

In Botswana vindt u de beste safari lodges die onderling worden verbonden door een dicht netwerk van vliegverbindingen met kleine vliegtuigjes. Die delen van Botswana die niet worden geëxploiteerd als privé concessie lenen zich uitstekend om zelfrijdend met een 4wd (selfdrive) te verkennen. U overnacht op het dak van de auto of in lodges of een combinatie van beiden.

Botswana is ongetwijfeld één van de meest veelzijdige safarilanden. Als u op zoek bent naar grote hoeveelheden wildlife en ongerepte landschappen – van moerassen en rivierdelta’s tot zoutvlaktes en woestijnen, zonder massa’s andere toeristen, dan is Botswana een aanrader.

Als u zich echt alleen op de wereld wilt voelen, ver van alle dagelijkse drukte en beslommeringen, dan is Botswana de ideale safaribestemming. Met een oppervlak van 16 keer Nederland en 2,1 miljoen inwoners is Botswana een dunbevolkt land. U bevindt zich er dan ook continu in een eindeloze ongerepte natuur, zonder iets of iemand om u heen.

Botswana – Nationale Parken

Vlieg bijvoorbeeld met een klein vliegtuigje naar de Okavango Delta, waar u vanuit luxe lodges game drives, wandel safari’s, boot safari’s en Mokoro tochten maakt. In Chobe National Park en het Moremi Game Reserve komt u oog in oog te staan met een rijke verscheidenheid aan wilde dieren, zoals bijvoorbeeld Afrikaanse wilde honden, leeuwen en luipaarden.

Of bezoek het Central Kalahari Game Reserve en maak kennis met het woestijnleven en de Bosjesmannen. Nxai Pan National Park en Makgadikgadi National Park laten u kennis maken met de uitgestrekte zoutvlaktes.

Botswana is bij uitstek geschikt voor een self-drive safari met 4wd terreinwagen of een begeleide mobiele kampeer safari. En een verblijf in Botswana laat zich prima combineren met een bezoek aan de Victoria watervallen.

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan