Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Baines Baobabs

De Baines Baobabs zijn een hoogtepunt tijdens een safari op maat in Botswana naar Nxai Pan National Park en de Makgadikgadi Salt Pans. De Baines Baobabs liggen op ongeveer 30 km van de toeganspoort van Nxai Pan National Park. In veel maatwerk safari's nemen wij een bezoek aan de bijzondere Baobab formatie op in het safariontwerp.

Baines Baobab Botwana safari op maat bij Nxai Pan National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Zeven grote, knoestige Baobab bomen (vernoemd naar de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger Thomas Baines) bevinden zich op een eiland met uitzicht over en omringd door de witte Kudiakam Pan. Thomas Baines stond hier meer dan honderd jaar geleden en schilderde deze scene, die sinds die tijd nagenoeg onveranderd is gebleven.

Thomas Baines was een ontdekkingsreiziger, kunstenaar, naturalist en cartograaf. Hij en collega-ontdekkingsreiziger James Chapman reisden door dit gebied tijdens hun twee jaar durende reis van Namibië tot de Victoria Falls (1861-1863).

Ze reisden in door paarden getrokken wagens of te voet. Onderweg werden ze begeleid door Hottentotten, Damaras (een stam uit Namibië) en San Bosjesmannen. Ze ondervonden tal van moeilijkheden, zoals de hardheid van de woestijn, dorst, honger, ziekte, en meer dan eens, desertie door hun gidsen, die gelijk hun bevoorrading meenamen.

Ondanks dit alles is Baines vol lof over de schoonheid van Afrika. "Ik moet het bekennen", schreef hij. Baines’ schilderij van het kleine eiland met Baobabs laat verder huifkarren, mensen die hun paarden verzorgen, en een enorme Baobab vol met bladeren. "We liepen naar de grote boom, de Mowana bij Mamu ka Hoorie, en vonden deze volmaakte plek", dat schreef Baines over deze schaduwrijke plek.

Baines’ dagboeken, schetsen, tekeningen en schilderijen bieden fascinerende beelden uit eerste hand van het Afrika van toen. Een tijdperk die later cruciaal bleek te zijn in de geschiedenis van Zuid-Afrika.

 

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...