Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Central Kalahari Game Reserve

In een individuele maatwerk safari in Botswana mag het Central Kalahari Game Reserve eigenlijk niet ontbreken. Naast de Okavango Delta, Moremi Game Reserve en Chobe National Park voegt het Central Kalahari Game Reserve een eco-styeem toe aan uw safari op maat. Tijdens uw individuele fly-in safari op maat vliegt u in een klein vliegtuig naar de uitgestrekte ongerepte wildernis van de Kalahari woestijn. Wij ontwerpen uw individuele maatwerk safari met plezier voor u.

Botswana individuele safari op maat Central Kalahari Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Niets kan u voorbereiden op de grootte van dit park. Uw eerste indruk van deze oneindige ruimte? Het gevoel dat u alleen in het park bent. Het Centraal Kalahari Game Reserve is een landschap met prachtige natuurverschijnsel van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De uitgestrekte onveranderde landschappen en vegetatie, variërend van een klei mozaïek op de bodem van grote klei pannen en uitgedroogde rivierbeddingen, begroeide duinen en bossen.

Central Kalahari - biodiversiteiten

Het Centraal Kalahari Game Reserve herbergt een van de meest unieke biodiversiteiten in zuidelijk Afrika, waaronder een aantal grote populaties van bedreigde diersoorten zoals de Brown Hyena en diverse roofvogels. De "leeuw met de zwarte manen", is een variant op de Panthera leo die in het Centraal Kalahari Game Reserve voorkomt en is de meest gemuteerde leeuwen soort in Afrika is.

Taille-hoge grassen lijken zich eindeloos uit te strekken, onderbroken door enkele bomen en wat struikgewas. Brede, lege witte pannen verschijnen en ontmoeten aan de horizon de zachte, blauwe-witte hemel. 'S nachts domineren de sterren het land; hun glans en helderheid zijn fasinerend.

Botswana individuele safari op maat vechtende Oryx in Central Kalahari Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Central Kalahari - grootste wildreservaat van zuidelijk Afrika

Het Centraal Kalahari Game Reserve is het grootste, meest afgelegen reservaat in zuidelijk Afrika, en het tweede grootste wildreservaat in de wereld (52.800 km² - zelfs groter dan Denemarken). In het Central Kalahari Game Reserve is weinig inmenging van menselijke activiteiten geweest op het gebied van intensieve economische exploitatie. Vandaar dat het gebied nog in de oorspronkelijke staat is en wordt beschouwd als een van de echte voorbeelden van een natuurgebied in de wereld. Het Centraal Kalahari Game Reserve wordt beheerd door het ministerie van Wildlife en National Parks zoals voorgeschreven in the Wildlife and National Parks Act van 1992. Er is een gedetaileerd management plan wat het park verzekerd van goede bescherming. De regering van Botswana streeft er naar het Central Kalahari Game Reserve in zijn natuurlijke vorm te behouden door continu de beheersplannen te evalueren en gericht onderzoek naar het behoud en beheer van het Central Kalahari Game Reserve te stimuleren.

Botswana individuele safari op maat bat eared foxes in Central Kalahari Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Central Kalahari - grote diversiteit wildlife

Tijdens en kort na goede zomer regens wemelt het, in het noordelijk deel van het park, op de open vlakke groene graslanden van wilde dieren. Grote kuddes springbokken, gemsbokken, evenals gnoes, hartebeesten, elanden en giraffe. Op andere momenten van het jaar, wanneer de dieren meer verspreidt zijn in het park, is het lastiger de dieren te spotten. Het landschap wordt gedomineerd door de silver terminalia sandveldt, Kalahari sand acacia's, en Kalahari appleleaf, afgewisseld met graslanden, en hier en daar een zandduin, een pan of een ondiepe rivierbedding.

Het Central Kalahari Game Reserve werd oorspronkelijk opgericht (in 1961) met de bedoeling om als toevluchtsoord voor de San Bosjesmannen te dienen. In het hart van de Kalahari (en Botswana) waar ze hun traditionele manier van leven als jagers / verzamelaars zouden kunnen leven zonder invloed van de buitenwereld. Daarnaast heeft het ook als doel de pannen, droge rivierbeddingen en het wild te beschermen.

Botswana individuele safari op maat springbok in Central Kalahari Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

De regering van Botswana wilde toerisme ontwikkelen naast de Okavango Delta en Chobe National Park. Er werden concessies toegewezen voor de bouw van lodges zowel aan de buiten randen als in het park. Met de bedoeling fly-in safaris op maat te organiseren. 

De noordelijk gelegen Deception valley is een van de hoogtepunten in het park, het zoete gras trekt tijdens en na het regenseizoen hoge concentraties herbivoren (en natuurlijk de bijbehorende roofdieren). Het is ook het meest bereisde deel van het reserve, met een aantal camping plekken en de nabijheid van de oostelijke Matswere Gate. De andere twee poorten liggen aan de andere kant van het reservaat, Xade en Tsau, waar de ook camping plekken beschikbaar zijn.Andere waardevolle gebieden om naar toe te rijden zijn Sunday en Leopard pan, ten noorden van Deception Valley, Passarge Valley, en verder naar het zuiden, Piper's Pan.

Centraal Kalahari - unieke Kenmerken

 • De geweldige schoonheid van Deception Valley
 • Prachtige wolkenformaties tijdens de zomer regens
 • Duizenden dieren op grasvlakten in het noordelijk deel van het Centraal Kalahari Game Reserve van februari tot april
 • Verschillende soorten reptielen, schorpioenen en insecten
 • De mooiste en helderste sterrenhemel in de nacht

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties  

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...