Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kasane

Vaak is het begin- en/of eindpunt van een individuele luxe safari op maat in Botswana Kasanegelegen aan de oevers van de Chobe rivier en het centrum van het Chobe District en de gateway naar Chobe National Park. Kasane is een belangrijke toegangspoort tijdens een safari reis op maat tot:

Botswana individuele luxe safari op maat Kasane bij Chobe National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Kasane ligt op een paar kilometer van de samenvloeiing van de Chobe rivier met de Zambezi en waar ook het enige vierlanden ter wereld is. Hier komen Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië samen. Bij Kazungula, een paar kilometer verderop, vaart een pontje tussen Botswana en Zambia. Kasane beschikt over kleine winkelcentra waar alle basisproducten kunnen worden gekocht, en curiosa in ambachts winkeltjes. Hoewel de belangrijkste attractie Chobe National Park is, zijn er toch bezienswaardigheden in en rond de stad.

Kasane - Baobab Tree

Achter het politie kantoor staat een immense baobab boom, met een holte groot genoeg voor een mens. Vroeger werd dit door koloniale bestuurders als gevangenis gebruikt.

Kasane - Snake Park

In het Snake park Kazungula's zijn ongeveer 50 slangen (17 soorten) te zien, van de onschadelijke Brown House Snake tot de dodelijke Boomslang en Black Mamba.

Kasane - Crocodile Farm

De Crocodile Farm ligt in Kazungula dorp op ongeveer 12 km van Kasane. De boerderij is van oorsprong een fokkerij die zijn jongen verkoopt aan andere krokodillenboerderijen voor commerciële doeleinden. Daarnaast biedt de boerderij de mogelijkheid voor bezoekers om één van 's werelds meest spectaculaire roofdieren te observeren op een korte afstand. De ervaren krokodil verzorgers geven informatie over de Nijlkrokodil en vertellen bezoekers alles wat ze moeten weten over de Nijl Crocodlie.

Kasane - Lesoma Memorial Monument

In 1977 sloeg de burgeroorlog in Rhodesië (nu Zimbabwe) over naar Botswana. Hierbij kwamen 15 soldaten van de Botswana Defence Force om het leven. Zij werden gedood door Rhodesische guerrillastrijders die Lesoma dorp als een basiskamp gebruikte. Dit incident versterkt Botswanaas nationale voornemen om een vredelievende natie te blijven. 

Kasane - Hot Springs

De warme zoute wateren van deze natuurlijke bron zouden geneeskrachtige werkingen hebben. Dit is ook de plaats waar een wildlife verbindingszone tussen de dorpen Kazungula en Kasane ligt. 

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties  

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...