Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Khutse Game Reserve

Tijdens een individuele safari op maat vanuit Zuid-Afrika of Gaborone staat Khutse Game Reserve vaak op het programma. Na een autorit van 240km, door een aantal authentieke dorpen, arriveert u bij ‘poort naar de Kalahari,’ Molepolole. Hier begint u safariavontuur op maat en Khutse Game Reserve of op doorreis naar Central Kalahari Game Reserve. Dat laatste wel met minimaal 2 auto's. Neem contact met ons op voor een safariontwerp geheel op maat.

Botswana individuele safari op maat gemsbokken in Khutse Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Khutse Game Reserve grenst aan het Centraal Kalahari Game Reserve en heeft een oppervlakte van 2.500 km² in het Bakwena tribale land. Het reserve heeft glooiende weiden, rivierbeddingen, fossiele duinen en pannen begroeid met gras. Veel herbivoren gedijen goed op het gras, die op hun beurt roofdieren aantrekken. Khutse is een beschermd gebied waar ontwikkelingen tot een minimum beperkt zijn, met uitzondering van de plaatsen waar u kunt kamperen. De oorspronkelijke sfeer van de woestijn is zorgvuldig bewaard gebleven.

Khutse Game Reserve - rust en ongerept

Khutse staat bekend om zijn rust. Er zijn meer dan 150 verschillende vogel soorten geregistreerd. Geen van de kampeerplaatsen is omheind, zodat dieren vrij toegang hebben tot uw kampeerplek. Wees dus alert. Het reservaat is onderdeel van een oud rivieren systeem dat ooit ten noordoosten van het reserve stroomde om het prehistorische Makgadikgadimeer te vullen. Khutse's pannen en droge rivierdalen zijn overblijfselen van dit rivieren systeem.

Khutse Game Reserve - veel wildlife

Na het Moremi Game Reserve in de Okavango Delta is het Khutse Game reserve sinds 1971 beschermd gebied. De betekenis van de naam Khutse is ‘plaats waar je kunt knielen en drinken’. Er zijn een aantal schilderachtige pannen (de Motailane, Moreswa en Molose pannen) waar wilde dieren vaak samenkomen. In het bijzonder tijdens en na goede regens. In Moreswa en Molose zijn permanente waterbronnen aangelegd wat het hele jaar door zorgt voor game rond de pannen. Dieren die hier regelmatig worden gezien zijn de springbok, gemsbok, giraffen, gnoes, hartebeesten, kudu, black-backed jakhals, steenbok, duiker,en de volgende roofdieren leeuw, luipaard, cheetah, kleinere katten, en de bedreigde bruine hyena.

Botswana individuele safari op maat luipaard in Khutse Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Khutse Game Reserve - mooie 4x4 routes

Er lopen verschillende mooie routes door Khutse Game Reserve die zeer de moeite waard zijn om te rijden. Een korte lus bevindt zich in het noorden rond Sekhushwe en de Mohurusile pannen, ongeveer 24 km van de hoofdingang van het reserve. Een langere ronde gaat om Moreswa Pan, ongeveer 64 km van de de ingang van het park of een lus van 120 km. De oorspronkelijke bewoners van Kgalagadi's, de San en de Bakgalagadi volkeren, wonen in kleine dorpen aan de rand van het reservaat. Hier vind u ook hun stalletje waar traditionele kunst wordt verkocht.

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties  

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...