Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kubu Island

Een van de meest populaire bestemmingen tijdens een individuele safari op maat in de Makgadikgadi Salt Pans is Kubu eiland, een rots in de buurt van het zuid-westelijke oever van Sowa pan. U rijdt in uw eigen 4x4, samen met minimaal 1 andere auto, over de onmetelijke zoutvlaktes van Magadigadi. Neem contact met ons op voor een individueel safariontwerp op maat!

Botswana individuele safari op maat Kubu Island in Makgadikgadi Salt Pans | Mambulu! Safaris With A Difference

Kubu Island - eiland met Baobabs

Dit halvemaanvormige eiland is ongeveer een kilometer lang, en de hellingen zijn bezaaid met fossiele afgeronde kiezels, een indicatie van een voormalig prehistorische meer. Veel rotsen op het eiland zijn bedekt met versteende uitwerpselen van de watervogels die hier ooit zijn neergestreken. Fantastische Baobabs staan op het eiland die omringd worden door het witte zout oppervlak van de pan, wat zorgt voor een unieke buitenaardse sfeer.

Kubu Island - archeologische vindplaats

Afgezien van het griezelige isolement van dit afgelegen gebied - en zijn ontzagwekkende schoonheid, is Kubu rijk aan archeologische en historische overblijfselen wat herinnerd aan zowel vroege menselijke bewoning als aan de meer recente geschiedenis. Gereedschappen uit de steentijd waaronder pijlpunten kunnen nog steeds langs de kusten van dit kleine eiland worden gevonden. Een ronde stenen muur en stenen overblijfselen suggereren dat Kubu ooit deel was van de buitenste regionen van het grote Zimbabaanse rijk dat bij Masvingo was gecentreerd in het hedendaagse Zimbabwe.

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

  

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...