Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Maun

Maun, begin en/of eindpunt van vele individuele luxe safari’s op maat in Botswana. Maun, gelegen aan de zuidelijke rand van de Okavango Delta, is de toeristische hoofdstad van Botswana, Desondanks heeft Maun nog steeds, ondanks de recente vernieuwingen, de sfeer van een stoffige, grensstad. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een individueel luxe safariontwerp op maat met als begin of eindpunt Maun.

Maun – begin of eindpunt safari

Voor veel toeristen is Maun het begin- of eindpunt van de safari. Er zijn directe vluchten van en naar zowel Johannesburg als Gaborone. Maun is het centrum van het Ngamiland District en de zetel van de macht van de Batawana mensen. De Batawana zijn een vertakking van de Bangwato van Serowe.

Maun – geschiedenis

Na een geschil in de 18e eeuw, is Kgosi (hoofd) Tawana en zijn volk vertrokken uit Serowe en hebben zich gevestigd in Ngamiland, eerst in de omgeving van Ngamimeer, toen in Toteng, later in Tsao en ten slotte, in 1915, in Maun. Het Ngamiland District bestaat uit een fascinerende verscheidenheid van etnische groepen: de Hambukushu, Basubiya en Bayei - alle van Centraal-Afrikaanse afkomst, die de Okavango door de eeuwen heen door en door hebben leren kennen en precies weten hoe te overleven in de Okavango Delta.

Ook zijn er de Banoka - de rivier de Bosjesmannen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta, de Bakgalagadi en de Baherero, die afkomstig zijn uit Namibië, en waarvan de vrouwen kunnen worden herkent aan de felgekleurde jurken in Victoriaanse stijl die ze dragen als ze een wandeling maken langs de stadswegen, of buiten hun traditionele rondavels zitten.

Vaak wordt de ‘menselijke’ kant van de Okavango Delta over het hoofd gezien, met toeristen die Maun alleen als doorvoer punt naar de Okavango Delta zien. Echter, het verkennen van de traditionele dorpen langs de westelijke rand van de Delta, in het Panhandle gebied, is zeker de moeite waard, en voor veel toeristen wordt het een echt hoogtepunt van hun reizen in Botswana.

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...