Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Mokolodi Nature Reserve

Als tijdens uw individuele maatwerk safari reis in de buurt van Gaborone bent is een bezoek aan Mokolodi Nature Reserve aan te raden. Vanuit Gaborone is Mokolodi Nature Reserve de dichtstbijzijnde optie voor natuurliefhebbers. Neem contact met ons op voor een ontwerp van uw maatwerk safari.

Mokolodi Nature Reserve – 10km van Gaborone

Ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Gaborone bevindt zich het 5km² Mokolodi Nature Reserve. Het reserve bestaat uit een afwisseld terrein met rotsachtige heuvels en het schilderachtige Gwithian meer en aangrenzende picknickplaatsen. Mokolodi Nature Reserve biedt game drives, begeleide wandelingen, paardrijd safari's, neushoorn trackings, giraf trackings, wandelingen met getrainde olifanten en cheetah's bezoeken. Regelmatig worden er lezingen gehouden, jaarlijkse evenementen met Pasen en Kerstmis, dag excursies voor kinderen, en de Mokolodi fotowedstrijd.

Mokolodi Nature Reserve – wildlife 

In het reserve kunt u de volgende dieren zien: kudu, wrattenzwijn, duiker, giraffe, steenbok, zebra, gnoe, gemsbokken, struisvogels, impala, springbok, waterbokken, baboons, vervet apen, berg rietbok, eland, bushbuck en luipaard. Een zeer succesvol programma voor de herintroductie van witte neushoorns heeft ondertussen een populatie van 8 dieren in het reserve opgeleverd.

In Mokolodi vind u ook een reptielen park, een opvang voor gehandicapte of verweesde dieren die om de een of andere reden niet meer kunnen worden terug geplaatst in het wild, en een dierenkliniek die zieke of gewonde dieren behandelt.

Mokolodi Nature Reserve - Accommodatie

In en om Mokolodi Nature Reserve bevinden zich een camping, chalets, picknickplaatsen, een educatief centrum, museum en de bibliotheek, en een conferentie ruimte. Het Alexander McCall Smith Traditional Rest Camp biedt, evenals een bijbehorende restaurant, een prachtig uitzicht op de omliggende bush.

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...