Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Het Moremi Game Reserve is gelegen aan de oostelijke kant van de Okavango Delta. Het is vernoemd naar Chief Moremi van de 'BaTawana' stam. Moremi is een Game Reserve, en geen Nationaal Park. Het reserve omvat meer dan 4.871km² en combineert mopane bossen en acacia bossen, uiterwaarden en een lappendeken van lagunes.

Brug over Khwai rivier Moremi Game Reserve Botswana

In de jaren 60 werd er veel gejaagd in dit gebied en veel dieren waren hier bijna uitgestorven. Onder leiding van de echtgenote van de latere Chief Moremi III werd een groot deel van de Okavango tot het Moremi Game Reserve benoemd. De belangrijkste reden was om de dieren en het milieu te behouden voor de toekomst. Deze vooruitziende blik en het gevoerde beleid heeft er toe geleid dat er gedurende verschillende jaren (1962-1970-1990) meer grond aan het reserve werd toegevoegd. Vandaag strekt het Moremi reservaat zich uit tot meer dan 1/3 van de Okavango.

Wildlife

Het Moremi Game Reserve is een paradijs voor natuur-en fotografische safari's in het noorden van Botswana. Hoewel het niet het grootste park is, biedt het de bezoeker een enorme diversiteit aan planten en dieren. Het Game Reserve is de thuisbasis van bijna 500 soorten vogels en een breed scala aan andere diersoorten.

Cheetah in Moremi Game Reserve Botswana

Olifanten zijn voornamelijk tijdens de droge periode in Moremi net als een reeks andere diersoorten zoals buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, cheetahs, wilde honden, hyena's, jakhalzen en groot aantal antilopen (groot en klein, met inbegrip van de rode lechwe). Het unieke van Moremi Game Reserve is dat er geen hekken staan, hierdoor kunnen de dieren vrij rondlopen.

In het verleden kwamen zowel de witte als de zwarte neushoorn voor in Moremi, maar de weinige overgeblevene zijn overgebracht naar beschermde gebieden, weg van de illegale jagers. De wilde hond, die elders snel in aantal afneemt wordt regelmatig waargenomen in Moremi. Sinds 1989 is er speciaal project om de dieren te beschermen en te bestuderen. Hierdoor worden ze vaak gezien met halsband. Er wordt beweerd dat in het Moremi gebied ongeveer 30% van alle levende wilde honden leven. 

African wild dogs Khwai Community Area Moremi Game Reserve Botswana

flg botswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...