Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Savuti

Savuti is onmiskenbaar één van de hoogtepunten van een individuele safari op maat in Botswana. Uw verblijf hier zal een ervaring zijn die u niet snel zult vergeten. U vliegt in naar de lodges of rijdt zelf met een 4x4 voertuig vanuit Kasane of Maun. Savuti is onderdeel van Chobe National Park en is de thuisbasis van veel roofdieren als leeuwen, luipaarden en hyena’s. Neem contact met ons op voor een voorstel voor een individuele luxe safari reis op maat.

Bostwana individuele luxe safari op maat olifant in Savuti | Mambulu! Safaris With A Difference

Savuti is gelegen in het zuidwestelijke deel van het Chobe National Park en beslaat ongeveer 5.000km². De westerlijke rand van Savuti omvat de Magwikhwe sand ridge, die ongeveer 100km lang is en 20 meter hoog. Dit was ooit de kustlijn van een super-meer dat ooit het grootste deel van noord Botswana bedekte. Het is moeilijk voor te stellen dat dit droge landschap ooit eens werd ondergedompeld onder een enorme binnenzee.

Savuti Marsh

De Savuti Marsh werd ooit gevuld door de Linyanti rivier. De Linyanti River is het diepste deel van de Mobabe Depression en is het enige deel dat zich in de recente geschiedenis met water heeft gevuld. De Savuti Marsh begon rond 1888 op te drogen en bleef droog tot 1957. Gedurende deze droge tijd, groeiden er Camelthorn acaciabomen in het kanaal. Sinds 1957 vulde het moeras zich onverwacht tijdens overstromingen en de bomen verdronken. Het moeras is sindsdien weer opgedroogd en de dode bomen werden een van de meest opvallende kenmerken van het landschap.

Vandaag de dag laat Savuti deels woestijn-achtige kenmerken zien, zoals de brandende zon en het warme zand, terwijl een ander kenmerk van Savuti de uitgestrekte grasvlaktes vol wildlife is. Vergelijkbaar met de Serengeti in Tanzania. Een ander deel van Savuti wordt gekenmerkt door de Gubatsa Hills, die miljoenen jaren geleden tijdens vulkanische beweging zijn ontstaan. Deze heuvels kunnen een hoogte van 90 meter bereiken in een volledig vlak landschap.

Bostwana individuele luxe safari op maat luipaard in Savuti | Mambulu! Safaris With A Difference

U kunt Savuti over de weg of per vliegtuig bereiken. Als u gaat rijden is een 4×4 voertuig aan te raden om over de zeer zanderige wegen uw doel te bereiken. U kunt Savuti bereiken vanuit het zuiden via het Moremi Game Reserve, of vanuit het noorden via het noordelijke deel van het Chobe National Park. Houd er rekening mee dat er geen tankstations zijn om uw benzine- en/of gastank te vullen, dus zorg ervoor dat u voldoende brandstof mee neemt. Er zijn ook geen winkels in Savuti, dus zorg ook voor genoeg voedsel, water, evenals onderdelen voor uw voertuig, gereedschap, een medische hulp kit en anti-muggen spul. Het park is het gehele jaar geopend, echter bij veel water tijdens het regenseizoen, kan het park worden gesloten voor bezoekers die zelf rijden. Om er zeker van te zijn dat het park open is tijdens de regentijd (november tot april) wordt u aangeraden vooraf hierna te informeren.

Savuti heeft een landingsbaan en degenen die in de lodges verblijven in Savuti kunnen invliegen. Men kan ook rijden naar de lodges om daar te verblijven. Houd er rekening mee dat reserveren vooraf noodzakelijk is.

Savuti – wildlife

Savuti heeft een van de hoogste concentraties wilde dieren op het Afrikaanse continent. Dit gebied wordt vaak omschreven als een van de beste game viewing gebieden in Afrika. Het hele jaar daar kan er wild gespot worden. Het ene seizoen iets meer dan in een ander seizoen.

Als het mogelijk is, is een verblijf van 3 tot 4 dagen in Savuti aan te raden. De kans is groot dat u tijdens uw verblijf de volgende dieren kunt zien: giraffe, olifant, zebra's, impala's, tsessebe, roan, sable, gnoes, kudu, buffels, waterbokken, wrattenzwijnen, elanden en roofdieren zoals leeuwen, hyena, jakhals, bat-eared vos, cheetah en wilde hond.

Bostwana individuele luxe safari op maat Kori Bustard in Savuti | Mambulu! Safaris With A Difference

Het Savuti gebied staat bekend om zijn roofdieren, vooral leeuwen en gevlekte hyena´s. Grote concentraties leeuwen volgen de jaarlijkse zebra migratie. In Savuti leven ook grote hoeveelheden olifanten die samenkomen rond waterpoelen tijdens zonsondergang. Een interessant feit over de roofdieren is dat de onderzoekers hebben ontdekt dat de leeuwen tot 20% van hun prooi kwijt raken aan hyena's. De hyena's zijn opportunistische jagers en zij irriteren en bedreigen een troep leeuwen net zolang totdat ze hun maaltijd opgeven.

Birdlife is ook geweldig, De large secretary birds en de kori bustards worden vaak gespot rond de Savuti Marsh. Een luidruchtige wake up call komt vaak van dered billed francolins. Zomer migranten en watervogels die hier gezien worden zijn de Abdim Storks, Carmine bijeneters, visarenden, quelea vinken. In april is de quelea finches vaak in groepen waar te nemen.

Savuti – seizoenen

Het regenseizoen is tussen november en april. Het wild trekt in zich deze tijd terug in de hoge graslanden. In november of december, migreren duizenden Zebra's van Linyanti in het noorden naar Savuti in het zuiden om te grazen op de graslanden van de Mobabe Depression. In februari beginnen ze weer naar het noorden te trekken. Tijdens de maanden november tot en met maart is de vochtigheid en warmte zeer hoog.

Het droge seizoen is van mei tot oktober. Het regenwater dat de pannen had gevuld droogt op in het droge seizoen. Hierdoor trekken de dieren naar permanent aangelegde watervoorzienigen. De olifanten zijn dominant bij de waterholes.

Bostwana individuele luxe safari op maat Savuit Channel | Mambulu! Safaris With A Difference

In de maanden september en oktober, stijgen de temperaturen en kan het overdag goed warm zijn. Dit zorgt voor uitstekende game viewing mogelijkheden wanneer de roofdieren zich concentreren rond de waterholes.

Savuti – unieke kenmerken

 • Migratie van duizenden zebra over de vlaktes
 • Zeldzame en bedreigde wilde hond kan hier worden waargenomen
 • Quelea vinken vliegen in zwermen van tienduizenden tegelijk
 • Hyena's zijn fascinerend om naar te kijken en hebben een complexe sociale gemeenschap

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...