Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Botswana selfdrive en fly-in lodge safari

Een van de redenen voor een safari op maat naar Botswana, is het spotten van wilde dieren. Deze exclusieve maatwerk reis brengt u langs de beste plekken om deze droom werkelijkheid te laten worden. U begint de safari reis op maat bij de wereldberoemde Victoria watervallen. Hierna reist u naar Chobe National Park, waar het spot-avontuur echt gaat beginnen. Na twee dagen haalt u uw eigen safariauto op en maakt u een uitstapje naar de Caprivi Strip in Namibië. U vervolgt uw maatwerk safari naar de Okavango Delta, waar u tijdens een bootsafari verschillende dieren in en langs het water tegenkomt. U eindigt uw reis op maat in de Kwai Community Area van Moremi Game Reserve, waar u met een klein vliegtuigje naartoe gevlogen wordt. Dit is hét gebied om Afrikaanse wilde honden te spotten, als u geluk heeft. Neem contact met ons op voor een individueel ontwerp voor uw selfdrive safari in Botswana.

Olifanten bij Nkasa Lupala Tented Lodge Namibië

BotswanaVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting safari

Uitgebreid safariprogramma

Dag 1 - 2
Victoria watervallen

Vandaag arriveert u in Victoria Falls. Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Victoria Falls Safari Lodge ligt hoog op een plateau aan de grens van het Zambezi National Park en ligt op slechts vier kilometer van de majestueuze Victoria watervallen. Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u heerlijk relaxen of eventueel nog een bezoek brengen aan de hide bij de waterhole van de lodge. Dit is een geweldige kans om het wild van dichtbij te zien en mooie close-up foto’s te maken. Ook kunt u nog een optionele sunset cruise maken op de Zambezi rivier.

Victoria watervallen vanuit Victoria Falls Safari Lodge

Deze dagen bezoekt u de machtige Victoria watervallen. Naast het feit dat de Victoria watervallen een UNESCO World Heritage Site en een natuurlijk wereldwonder is, vorrmen de Victoria watervallen tevens een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De waterval kan worden gezien en bezocht vanuit beide landen, en voor het grootste deel worden dezelfde activiteiten aan beide zijden aangeboden.

Daarnaast kunt u een keuze maken uit diverse optinele actviteiten, zoals:

 • Helikoptervlucht boven de Victoria watervallen
 • Abseilen, bungee-jumpen, wildwater raften, kanoEn en river boarding
 • Olifanten en/of Leeuwen interactie
 • Bezoek aan Livingstone’s Island
 • Sunset cruise op de Zambezi rivier
 • Bezoek aan Lvingstone’s Museum

Accommodatie: Victoria Falls Safari Lodge, Logies en ontbijt

Helikopter vlucht boven Victoria watervallen

Dag 3 – 4
Chobe National Park

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur voor uw transfer naar de Chobe Bakwena Lodge in Kasane in Botswana.

Chobe Bakwena Lodge is gelegen aan de oevers van de Chobe rivier in de buurt van het dorp Kazangula en twintig minuten rijden van de Sedudu toegangspoort van Chobe National Park, waar u onvergetelijke game drives maakt. Verder kunt u boot safari’s maken die vanuit Kasane vertrekken. Chobe National Park staat bekend om zijn reusachtige olifant stieren die rustig langs uw voertuig wandelen of snorkelent naast uw boot passeren. Verder leven er grote groepen nijlpaarden en buffels rond en in de Chobe rivier. De prachtige zonsondergangen blijven een lust voor het oog zeker tijdens een sunset cruise. 

Accommodatie: Chobe Bakwena Lodge, volpension

Chobe National Park olifanten in de nevel

Dag 5 – 6
Caprivi Strip Namibië

Vandaag neemt u uw auto in ontvangst en rijdt u zelf naar uw volgende bestemming in de Caprivi Strip in Namibië.

Het Mamili National Park biedt zijn bezoekers een echte wildernis ervaring. Er zijn weining faciliteiten en zeer weinig mensen hebben dit National park nog ontdekt. Het park ligt tussen de armen van de Kwando en Linyanti rivier en is 32.000 hectare groot en lijkt op de Okavango Delta in Botswana. Vanaf zijn oorsprong in de hooglanden van Angola, stroomt de Kwando Rivier in een zuidoostelijke richting voor bijna 1.000 kilometer. Vervolgens maakt de rivier een nogal onverwachte bocht van 90° naar het noordoosten om de Gumare te volgen die later overgaat in de Linyanti rivier en Chobe rivier. De jaarlijkse overstromingen van de Kwando en Linyanti rivier bereiken het gebied in augustus en september, overspoelen de uiterwaarden en kanalen. Mamili is de thuisbasis van de grootste concentratie buffels in Namibië. Roofdieren die hier gezien worden zijn leeuwen, luipaarden en de gevlekte hyena’s, terwijl krokodillen en nijlpaarden in overvloed in de rivieren leven. U kunt hier verschillende optionele activiteiten ondernemen: - game drives; -night drives; -boot safaris; -mokoro tochten; - wandel safari’s en een bezoek aan een nabij gelegen dorp.

Accommodatie: Nkasa Lupala Tented Lodge, dinner, logies en ontbijt

Kwando rivier in Manili National Park Namibië

Dag 7
Mahango National Park

In het Mahango National Park zijn olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden te spotten. Dit park is veel kleiner dan het Etosha National Park maar perfect om te bezoeken wanneer u in de loop van de middag hier aankomt. Het Buffalo Game Park is minder populair dan het Mahango National Park, maar ook zeker een bezoek waard. Het park heeft vele smalle wegen en is niet altijd toegankelijk omdat de wegen kunnen overstromen als de Okavango Rivier hoog is tijdens het regenseizoen. De Popa Falls zijn zeker niet de grootste waterval die u kunt vinden in Namibië, maar ze bieden wel een absoluut prachtige setting voor uw sundowner of eiland diner. Het geluid van de Popa Falls op slechts een paar honderd meter van het Resort is de ideale soundtrack terwijl u ontspannen in de spa of van uw diner in het restaurant geniet.

Accommodatie: Divava Okavango Resort en Spa, dinner, logies en ontbijt

Divava Okavango Resort en Spa Caprivi Strip

Dag 8 - 9
Okavango Delta

Vandaag rijdt u terug Botswana in naar het Mopiri Camp in de Panhandle van de Okavango Delta. De Okavango Delta bevindt zich midden in de Kalahari woestijn. Tijdens de winter, als de zon de aarde kaal heeft gebakken en de woestijn op zijn droogst is vult het water uit de Okavango rivier langzaam de delta; en veranderd de uiterwaarden in groene oases. De Okavango heeft vele gezichten, die veranderen gedurende het jaar, dit komt door de aan- of afwezigheid van het weer. Waterstanden stijgen en dalen, hierdoor worden eilanden groter of kleiner, en dwingt de dieren zich te verplaatsen. In een paar dagen, kan een zandweg veranderen in een waterweg. Het waterrijke hart van de delta's wordt het best ontdekt door met een Mokoro door ondiepe kanalen en uiterwaarden te varen, of een wandel safari te maken over de eilanden.

Accommodatie: Mopiri Camp, volpension

Mokoro tocht Okavango Delta Botswana

Dag 10
Maun

In de loop van de ochtend rijdt u verder naar Maun. Hoewel Maun een van de snelst groeiende steden in Botswana is met één van de drukste luchthavens in zuidelijk Afrika, heeft Maun nog steeds een traditioneel dorps karakter. Rieten daken en lemen hutten worden nog steeds gezien in en rond de stad evenals ezels, karren en vee. Echter, een groot aantal hotels, lodges, Bed & Breakfast's, winkelcentra, een postkantoor, een museum en een groot ziekenhuis zijn ook aanwezig. U verblijft hier in de Thamalakane River Lodge. De lodge is gelegen aan de Thamalakane rivier, 19km van Maun, op de weg naar Moremi Game Reserve. De lodge is gebouwd van steen en riet en ligt onder hoge bomen aan de oever van de rivier. 

Hier levert u uw huurauto weer in.

Accommodatie: Thamalakane River Lodge, volpension

Thamalakane River Lodge in Maun

Dag 11 - 14
Moremi Game Reserve

Vandaag vliegt u naar uw volgende bestemming; Sango Safari Camp in de Khwai Community Area van Moremi Game Reserve. Via de Khwai rivier, die een natuurlijke grens vormt tussen het Moremi Game Reserve en de Khwai Concession, kunnen dieren vrij door deze uitgestrekte wildernis trekken. Het camp is gelegen aan de rivier met uitzicht op Moremi en met toegang tot beide natuurgebieden. Sango Safari Camp biedt een uitzonderlijke fauna ervaring. Door de locatie van het camp kunnen de gasten gebruik maken van een scala aan game activiteiten, zowel in Moremi Game Reserve als in het Khwai concessiegebied, begeleide wandelingen door de bush, night drives en mokoro trips. Rond de Khwai River leven vele wilde dieren, zoals luipaarden, lechwe, leeuwen, krokodillen, wilde honden en impala’s.

Accommodatie: Sango Safari Camp, volpension

Khwai Community Area Moremi Game Reserve game drive

Op dag 14 wordt u, na de ochtend game drive, naar het vliegveld van Maun gevlogen voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor de reissom van de bovenbeschreven maatwerk selfdrive safari reis. 

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen op basis van "seat in"
 • Alle entreegelden voor de parken
 • 7 dagen 4x4 huurauto Toyota Hilux (of vergelijkbaar), inclusief briefing, standard bond & excess, ongelimiteerde kilometers, cross border papierwerk, one way fee, eindschoonmaak en back up service (7x24)
 • GPS en satelliet telefoon (allen gesprekken worden doorbelast)

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Brandstof voor de huurauto
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

BotswanaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...