Malawi kennismaking

Malawi is een relatief nieuwe reisbestemming voor een safari op maat. Malawi staat bekend om zijn ongerepte natuurparken, zoals Nkhotakota Wildlife Reserve en Big5 Majete Wildlife Reserve, de hartelijke bevolking en de vele authentieke dorpjes verspreid door het land die u ongestoord kunt bezoeken. Vandaar dat Malawi ook wel het ‘warme hart’ van Afrika wordt genoemd. Tijdens een maatwerk safari met gids of zelf rijdend ervaart u die hartelijkheid en de indrukwekkende natuur.

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Malawi.

“We gaan dit jaar naar Afrika. De combinatie van Zambia en Malawi. Het was een prachtige reis, waarbij natuur en cultuur elkaar goed afwisselden. We willen langs deze weg Rob Sijm van Mambulu! Safaris heel erg bedanken voor het luisteren naar onze wensen. Hij heeft het heel goed begrepen, en de reis precies zo aangepast als wij hadden aangegeven.” (Merina en Peter Polling, Heusden)

Malawi, Big5 spotten

Malawi werkt hard aan de ontwikkeling van de toeristische attracties samen met buitenlandse sponsoren, onder andere vanuit Nederland. Zo kunt u tegenwoordig de Big5 weer spotten in Malawi en zijn door het hele land prima accommodaties. Het meer van Malawi biedt uitstekende accommodaties om te relaxen na een avontuurlijke safari op maat. Door de ligging van Malawi aan het einde van de Grote Slenk (Great Rift Valley) die van noord naar zuid door het oosten van Afrika loopt heeft het land een grote diversiteit aan landschappen, van hoogvlaktes tot rivierdalen. Lake Malawi beslaat 20% van het landoppervlak.

Malawi, ongerepte landschappen

Malawi biedt u als reiziger volop mogelijkheden voor activiteiten: wandelingen door schitterende (berg)landschappen, watersport op het meer van Malawi en wandel safari’s en game drives in ongerepte natuurgebieden, zoals Big5 Majete Wildlife Reserve, Liwonde National Park, Nkhotakota Wildlife Reserve, Nyika National Park en Lengwe National Park.

Het landschap van Malawi wordt voor een groot deel bepaald door de Grote Rift Vallei die van noord naar zuid door Oost-Afrika loopt. Daardoor heeft Malawi een unieke diversiteit aan landschappen, variërend van hoge bergen in het noorden (Nyika) en zuiden (Mulanje en Zomba) tot de hooglanden in het centrale deel en natuurlijk het Meer van Malawi. Al die verschillende landschappen bieden een schat aan mogelijkheden voor activiteiten, zoals wild- en vogel spotten, wandelen in de voetsporen van Dr. Livingstone, bergsporten en watersporten. Een maatwerk safari reis naar Malawi is bovendien prima te combineren met een bezoek aan het South Luangwa National Park in Zambia.

Lake Malawi

20 procent van het landoppervlak van Malawi wordt bedekt door het meer van Malawi. De aanwezigheid van het meer zorgt voor prachtige vergezichten over glooiende en bergachtige landschappen. In het meer is het prachtig snorkelen en scuba duiken tussen de kleurrijke cichliden. Een reis door Malawi en/of Zambia wordt vaak afgesloten met een ontspannen verblijf op of aan Lake Malawi.

Malawi, warme hart van Afrika

Naast al dit natuurschoon maakt de bevolking van Malawi uw ervaring compleet. Aangezien veel mensen Engels spreken, de primaire taal is Engels, voelt u zich snel op uw gemak. Met hun open, gastvrije houding bieden de Malawiërs u volop gelegenheid om kennis te maken met hun leefwijze en leefomgeving. Wij bieden u zelfs de unieke mogelijkheid om enkele dagen in een lokale gemeenschap door te brengen en zelf te ervaren hoe de mensen leven. U kunt dan bovendien meewerken aan lokale projecten.

De combinatie van de vriendelijke bevolking, ongerepte natuurparken, veel wildlife en het meer van Malawi maakt van Malawi een uitstekende bestemming voor een gevariëerde safari op maat.

Malawi reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Wandel safari op Nyika Plateau Malawi
Wandel safari op Nyika Plateau Malawi
Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi
Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi
Theeplantages bij Thyolo in Malawi
Theeplantages bij Thyolo in Malawi
Uitzicht over Lake Malawi
Uitzicht over Lake Malawi