Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Central Malawi

De meeste internationale bezoekers aan Malawi vliegen naar Lilongwe, de hoofdstad, gelegen in Central Malawi. Vanuit de centrale regio heet u toegang tot de rest van het land, inclusief Lake Malawi. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw safari op maat met als startpunt de centrale regio van Malawi. 

Central Malawi - landschap

Het zacht golvende landschappen geven het gebied een uitstraling van een vlakte. In werkelijkheid is Central Malawi onderdeel van het Centraal-Afrikaanse Plateau met een hoogte van ongeveer 1.200 meter. Alleen in het oosten, dichtbij Lake Malawi, waar het plateau eindigt in de Rift Valley, zijn af en toe steile hellingen te zien. Het plateau wordt doorkruist door talrijke rivieren die hun eigen weg zoeken naar Lake Malawi. Hier en daar zijn geïsoleerde heuvels ontstaan, Inselbergs genoemd.

In het centrale deel van Malawi bevinden zich ook delen van de hooglanden en bossen. Dzalanyama Forest Reserve ligt ten westen van Lilongwe en staat bekend om zijn prachtige en vele vogels. De Dedza Highlands, Dedza-Salima Forest Reserve, Thuma Forest Reserve, Dowa Highlands en Ntchisi Forest Reserve ten oosten van Lilongwe liggen van zuid naar noord langs de rand van de Rift Valley.

Central Malawi - wildlife

Ten noorden van Ntchisi bevindt zich het Nkhotakota Wildlife Reserve, een gebied van Miombo-bos op de Rift Valley waar de prachtige Bua-rivier doorheen stroomt. Hoewel het Nkhotakota Wildlife Reserve nog in ontwikkeling is, is er al een grote verscheidenheid aan flora en fauna te bewonderen. Een ander beschermd gebied van Centraal Malawi is het Kasungu National Park. Een groot gebied van bossen, struiken en grasvelden en ooit Malawi's belangrijkste nationale park. Stroperij en algemene verwaarlozing hebben het aantal dieren sterk doen verminderen.

Central Malawi – Lake Malawi

Senga Bay is vanaf Lilongwe de dichtstbijzijnde plaats aan Lake Malawi, op slechts ander half uur rijden van de luchthaven. Er zijn verschillende hotels en lodges met uitzicht op prachtige stranden en een klein Forest Reserve. De kustlijn van Lake Malawi bestaat voornamelijk uit stranden. Nkhotakota is bekend om zijn geschiedenis als middelpunt van de slavenhandel, terwijl Dwangwa zijn bekendheid dankt aan de suikerriet plantages.

Central Malawi - cultuur

Lilongwe, de hoofdstad van Malawi, is een stad met moderne kantoorgebouwen in een groene omgeving, en een levendige oude binnenstad. In het zuidoosten van de stad ligt de Chongoni Rock Art Area, een UNESCO World Heritage Site en een cluster van rotstekeningen uit het stenen tijdperk. Bijzonder voor Centraal Afrika. Iets ten zuiden van Lilongwe ligt Dedza, een aangename bosrijke stad naast de Dedza Mountains. Hier bevind zich de Dedza Pottery. U kunt hier de ambachtslieden zien werken aan authentieke traditionele aardewerk items, die overal in Malawi worden verkocht en zelfs worden geexporteerd. Artistieke vaardigheid kunt u ook zien bij de Mua Mission. Bij de Mua mission wordt het beste en mooiste houtsnijwerk van het land gemaakt.

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...