Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Dzalanyama Forest Reserve

Het Dzalanyama Forest Reserve ligt ongeveer 40 km ten zuidwesten van Lilongwe en is een prima startpunt voor een individuele safari op maat in Malawi. In Dzalanyama Forest Reserve liggen een aantal steile heuvels die dezelfde naam hebben. Vroeger werd dit gebied het Central Angoni Highlands Game Reserve genoemd. Neem contact met ons op voor een individueel safariontwerp naar het Dzalanyama Forest Reserve.

De status van het Dzalanyama Forest Reserve werd eind 1922 veranderd in een forest reserve om de watervoorziening van Lilongwe te beschermen. Het bos is een geweldige plek om te verkennen. U kunt hier onder andere wandelen, bird watchen en mountainbiken.

Dzalanyama Forest Reserve Malawi

Dzalanyama Forest Reserve - flora

De Brachystegias [Miombo] bomen zijn verreweg de meest dominante soort bomen die hier staan. Andere soorten zijn de Msuku (Uapaca) en de Nyowe (Eugenia Cordata). Op de hoogste punten en langs de hogere beekjes, zijn er percelen van montane evergeen woodland. In 1977 werden Pine en Eucalyptusbomen geïntroduceerd. Het reserve is momenteel 989,35 km² groot met een hoogte van 1100m tot 1650m. De verscheidenheid aan flora is interessant en bevat een aantal prachtige varens en epifytische orchideeën.

Dzalanyama Forest Reserve bird watching Malawi

Dzalanyama Forest Reserve - vogels

Het bos is een belangrijke habitat voor de vogels die graag verblijven in de Miombo bomen en is een favoriet voor ornithologen omdat hier de zeldzame soorten zoals de olive-headed weaver, miombo pied barbet, Boulder Chat, White Tailed Flycatcher, Black Eared Seedeater, Stierling’s Woodpecker voorkomen.

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...