Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Elephant Marsh

De Elephant Marsh is onderdeel van het overstromingsgebied van de Shire River en bevindt zich ten zuiden Blantyre en van de Michiru Mountain Conservation Area in Malawi. Doordat het moeras moeilijk te definiëren is, is het gebied ongeveer tussen de 400  tot 1200 km² groot. Deze ruime marge komt voort uit het feit dat de omvang van het gebied varieert per seizoen en zelfs per jaar. Neem contact met ons op voor een individueel safariontwerp naar de Elephant Marsh.

Elephant Marsh zuid Malawi

Elephant Marsh – Dr. David Livingstone

De naam Elephant Marsh werd door David Livingstone gegeven aan deze moeraslanden, die 800 olifanten in een enkele waarneming meldde. Een halve eeuw later werden de meeste grote kuddes verjaagd en zelfs vernietigt en vandaag de dag zijn de grootste overlevende zoogdieren krokodillen en nijlpaarden.

In het zuiden vormt het een klein meer met eilandjes die begroeit zijn met palmbomen, terwijl er zich in het moeras drijvende matten vormen die zo dik worden dat er op plaatsen geen boten meer door heen komen. In het natte seizoen, wanneer de regenval toeneemt, kan het hele gebied onder water staan, waardoor de dorpen zoals Chiromo en Makhanga de zuidelijke grens markeren.

Dit is de plek waar de Ruo rivier samenkomt met de Shire rivier. De Ruo rivier vormt de grens tussen Mozambique en Malawi en tweemaal (in de jaren 1950 en opnieuw in 2001), overstroomde de Ruo  rivier in het moeras en veroorzaakte ernstige overstromingsproblemen. Het volume van het water in de Ruo rivier was zo groot dat het water stroomopwaarts stroomde het kanaal van de Shire rivier in.

Elephant Marsh uitzicht Shire rivier zuid Malawi

Elephant Marsh - vogelparadijs

Wanneer men door de kanalen van het moeras van de Elephant Marsch navigeert, doet deze wildernis denken aan het Chilwa-meer. Deze omgeving is een traktatie voor vogelliefhebbers. Fish eagles, storks, kingfishers, herons en de talloze andere soorten kunt u al zien tijdens een kort bezoek. De beste tijd om vogels te spotten is in de vroege ochtend, want op dat moment van de dag kunt u de hitte en vochtigheid vermijden.

Bij Elephant Marsh kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bird watching
 • Cultural visits
 • Water sports

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...