Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lengwe National Park

Lengwe National Park is ongeveer 250 km² groot en ligt ten zuiden van Majete Wildlife Reserve en 80 km van Blantyre. Het oostelijke deel van park is vrij vlak, waardoor een goed gemarkeerd netwerk van 'loopjes' is gemaakt. Naar het westen toe stijgt het niveau en zijn er lage heuvels met zandsteen uitstulpingen, die de skyline breken. Neem contact met ons op voor een individuele safari op maat naar Lengwe National Park in Malawi.

Lengwe National Park zonsondergang in Malawi

Lengwe National Park is vrij dor buiten het regenseizoen en veel van de stroompjes en beekjes worden droge zandkanalen. Hierdoor wordt het zoeken naar wild eenvoudiger omdat veel dieren naar de waterholes trekken met permanent water. Er zijn shuilhutten en waterholes aangelegd in het oostelijke deel van het park, op korte afstand van de hoofd ingang. Het voordeel van een shuilhut is dat men een mix van dieren bij een waterhole kan observeren.

Lengwe National Park – wildlife en vogels

In Lengwe National Park zijn leven een aantal soorten roofdieren, zoals luipaarden en hyena's. Desondanks wordt de mooie Nyala antilope steeds vaker gespot. De prachtige kudu's zwerven ook in het park, evenals de common duiker, the small Livingstone’s suni, bushbuck en de impala. Baboon, monkey, warthog, bushpig en buffels worden ook in het park gezien.

Nyala antilope in Lengwe National Park in Malawi

Het vogelleven in Lengwe National Park is aantrekkelijk met ongeveer 300 waargenomen soorten. Deze omvatten enkele vrij zeldzame vogels, waarvan sommige nergens anders in Malawi worden gezien.

In het Lengwe National Park kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen;

 • Bird watching
 • Cultural visits
 • Outdoor Activities
 • Safaris
 • Sports
 • Water sports

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...