Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Likoma Island

Likoma Island ligt aan de oostelijke oever van Lake Malawi in Malawi. Likoma Island heeft prachtige stranden met op de achtergrond de bergachtige kust van Mozambique. De vlaktes in het zuiden van het eiland zijn begroeid baobabs, schaduwrijke mango bomen en hier en daar indrukwekkende granieten rotspartijen. Neem contact met ons op voor uw individuele safari op maat inclusief een verblijf op het strand van Likoma Island.

Kaya Mawa Lodge Likoma Island in Lake Malawi

Likoma Island is een klein stukje Malawisch grondgebied in de Mozambikaanse wateren van het meer dat nog niet zoveel wordt bezocht door toeristen. Het is een prima plek om de ‘authentieke’ bevolking van Malawi te leren kennen. De isolatie van het vasteland en de gemoedelijke sfeer zijn redenen voor reizigers om het eiland te bezoeken.

Likoma Island – missie post

In 1886 werd op Likoma Island een anglicaanse missie post opgericht door bisschop Chauncy Maples met hulp van zijn vriend William Johnson. Maples werd in 1895 in Londen tot bisschop van Likoma Island gewijd, maar hij heeft deze post nooit bereikt. Bij een ongeluk op Lake Malawi in de buurt van Salima is hij verdronken. Hij was zo enthousiast om terug te keren naar Likoma Island dat hij het stormachtig weer heeft onderschat. Maples werd begraven in de kerk in Nkhotakota op de westelijke oever van Lake Malawi.

Johnson zetten het werk voort en groeide uit tot een van de meest gewaardeerde missionarissen die in Malawi heeft gewerkt. Hij kwam in 1882 bij het meer en heeft gedurende een periode van 46 jaar het meer rond gevaren en overal gepredikt. In 1928 overleed hij op ruim 70-jarige leeftijd en bijna blind. Johnson is in Liuli (aan de kust van het Tanzaniaanse deel van Lake Malawi) begraven en zijn graf bleef lange tijd een populaire pelgrimsplaats voor Malawische christenen.

The Likoma Mission opgericht door Maples en Johnson bleef het hoofdkwartier van de anglikaanse kerk in Malawi tot na de Tweede Wereldoorlog. Gedurende deze periode zorgde de educatieve ijver van de missionarissen ervoor dat de bewoners van Likoma Island allemaal konden lezen en schrijven.

Likoma Island – Sint Pieters Kathedraal

Het meest herkenbare gebouw dat herinnert aan de vroegere aanwezigheid van de missionarissen is de grote en zeer mooie Sint Pieters Kathedraal (vergelijkbaar met de grootte van de Westminster Kathedraal in Londen). De Sint Pieters Kathedraal is ontworpen door Frank George en gebouwd tussen 1903 en 1905. De kruisvormige kathedraal is gebouwd met lokaal gewonnen graniet. In de Kathedraal zijn mooie glas-in-lood ramen en een kruisbeeld gesneden uit een boom die uit Chitambo kwam (het dorp in Zambia waar David Livingstone overleed in 1873).

Likoma Island Sint Pieters Kathedraal in Malawi

Likoma Island heeft bruisende lokale gemeenschappen en een aantal mooie stranden. In de nabije omgeving is er nog een klein eilandje, Chizumulu, ook in Malawische gebied. U bereikt Likoma Island per boot of (charter)vliegtuig. Er zijn steeds meer boten die transfers tussen Nkhata Bay en Likoma aanbieden.

Op Likomo Island kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bird watching
 • Cultural visits
 • Outdoor Activities
 • (Water) sporten
 • Wandelingen en fietstochten

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...