Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lower Shire Valley

In de Lower Shire Valley, ten zuidwesten van Blantyre, bereikt de Shire rivier zijn laatste fase voordat hij Malawi verlaat en aansluit op de grote Zambezi rivier in Mozambique. De Lower Shire Valley, een verlengstuk van de Rift Valley. In de Lower Shire Valley bevinden zich natuur reservaten; Majete Wildlife Reserve, Lengwe National Park en Mwabvi Wildlife Reserve. Neem contact met ons op voor een individuele safari op maat naar de Lower Shire Valley in Malawi.

Lower Shire Valley in zuidwest Malawi

De rivier daalt naar de lager gelegen vallei via een reeks stroomversnellingen en watervallen alvorens slingerend door een brede vlakte te lopen die gebruikt wordt door grote suikerplantages. Dit zijn de laagste gebieden van Malawi, met een hoogte onder 50 meter boven zeeniveau. U bereikt de Lower Shire Valley via de M1 ten zuiden van Blantyre en via het steile Thyolo Escarpment, wat een prachtig uitzicht biedt op de vallei. Eenmaal in het dal wordt game viewing aangeboden in Majete Wildlife Reserve, Lengwe National Park en Mwabvi Wildlife Reserve.

Lower Shire Heritage Trust

Een ander belangrijk element van de Lower Shire Valley is het cultureel erfgoed. De managers van de Nyala Lodge zijn nauw betrokken bij de Lower Shire Heritage Trust. Het doel van de Trust is om de cultuur van de Lower Shire Valley en zijn traditionele levenswijzen van de mensen van het gebied te behouden en te bevorderen.

Bij de toegang tot Lengwe National Park bevindt zich het Lower Shire Heritage Centre met een klein museum, een winkel met kunst- en ambachtelijke soeverniers, een bibliotheek voor zowel onderzoek als voor kinderen en een ruimte voor opleidingen.

In de omliggende dorpen wordt onderzoek gedaan naar traditionele en moderne culturele objecten van verschillende etnische bevolkingsgroepen. Deze zijn verzameld en vastgelegd met behulp van personeel van het departement van nationale parken, het ministerie van cultuur en veel vrijwilligers. Deze objecten, samen met archeologische vondsten en de geschiedenis van omgeving van het park, zijn te zien in de tentoonstelling in het erfgoed cemtrum.

Lower Shire Valley – Dr. David Livingstone

Voordat Dr. David Livingstone aankwam in de Lower Shire Valley was de vallei vooral bekend om zijn weefindustrie door gebruik te maken van lokaal gekweekte katoen. In de koloniale tijd werd het ruwe katoen aan de engelsen verkocht en naar Engeland vervoerd waar er kleding van werd gemaakt. Op die manier is de weefindustrie volledig uit Malawi verdwenen. Katoen wordt nog steeds lokaal geteeld en de Lower Shire Heritage Trust, met behulp van het Nationaal Museum van Malawi in Blantyre, heeft de traditionele weven en spinnen in de dorpen rondom het Lengwe National Park opnieuw geïntroduceerd. De mensen hebben het opgepikt en deze lokaal gemaakte, mooie doeken worden nu verkocht in de Tisunge! Art en soevenier winkel.

Lower Shire Heritage Trust in Malawi

De Lower Shire Heritage Trust streeft ook naar het behoud van het milieu door inheemse bomen langs de Nkhombedzi rivier te planten om zo de rivier oevers te versterken. De Nkhombedzi rivier die door het park en de omliggende dorpen loopt, stroomt regelmatig over. De aanplanting en de verzorging van de bomen is de verantwoordelijkheid van de lokale voetbal- en netbalteams.

Dit jaar hoopt het Lower Shire Heritage Trust een kleine plantage met 10.000 inheemse bomen op te zetten. De bomen worden beschikbaar gesteld door een van de local Group Village Headman - Chief Singano - die zelf een behendige conservator is.

In de Lower Shire Valley kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bird watching
 • Cultural visits
 • Outdoor Activities
 • Dag- en nacht game drives
 • Wandel safari's
 • Water sports

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...