Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve is het succesverhaal van een natuurpark dat door samenwerking tussen de overheid van Malawi en African Parks, een privé initiatief, is uitgebouwd tot een interessante bestemming voor alle bezoekers. African Parks heeft dieren die waren uitgestorven teruggebracht in het park en beschermt het gebied. Hierdoor is één van de populairste natuurparken van Malawi ontstaan. Uw bezoek draagt bij aan de conservering van dit unieke natuurpark.

Majete Wildlife Reserve Malawi

Geschiedenis Majete

Majete was ooit toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan wilde dieren, maar in de jaren ‘90 van de vorige eeuw was een groot gedeelte van de diersoorten nagenoeg uitgestorven. De overgebleven diersoorten waren zo klein in aantal dat ze in hun voortbestaan werden bedreigd. Onvoldoende middelen voor natuurbescherming, stroperij, illegale landbouw en houtkap bedreigden het voortbestaan van Majete. In 2003 heeft African Parks, een particulier initiatief, het beheer van Majete overgenomen. In nauwe samenwerking met de overheid van Malawi en de lokale bevolking is een lange termijn plan opgesteld om Majete weer in volle glorie te herstellen en te beschermen.

African Parks

African Parks is een non-profit organisatie die, onder andere met middelen van de Postcode Loterij, Stichting DOEN, het WNF, de Europese Unie en de United Nations, nationale parken in Afrika herstelt en beheert in samenwerking met plaatselijke overheden en de lokale bevolking. Gedurende de afgelopen jaren is een uitgebreide infrastruktuur ontwikkeld (142km hekwerk, 300km weg, waterputten, scout kampen en voorzieningen voor toeristen), zijn wilde dieren ge-herintroduceerd en zijn teams aangesteld om Majete te beschermen.

Vrijlating zwarte neushoorn in Majete Wildlife Reserve Malawi

Big5

De grootschalige herintroductie van wilde dieren begon in 2003 en in maart 2012 waren reeds 2.554 dieren van 13 verschillende diersoorten teruggebracht in het park, waaronder olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra’s, Lichtenstein’s hartebeesten en elanden. In augustus 2012 zijn leeuwen overgebracht vanuit Zuid-Afrika, waardoor Majete nu de enige Big5 bestemming van Malawi is.

Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi

African Parks werkt nauw samen met de lokale bevolking en levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de omliggende gemeenschappen rond Majete. Veel lokale mensen profiteren nu van Majete Wildlife Reserve en verdienen een inkomen.

De laatste 5 jaar legt Arican Parks de nadruk op de ontwikkeling van toerisme en zijn grote stappen gezet op weg naar de lange termijn doelstelling: het opzetten, onderhouden en verbeteren van Majete Wildlife Reserve als een populaire toeristische bestemming.

In 2015 is ook het beheer van Liwonde National Park en Nkhotakota Wildlife Reserve in Malawi van de overheid overgegaan naar African Parks. Naast natuurparken in Malawi beheert African Parks onder andere ook de Bangweulu Wetlands en de Liuwa Plains in Zambia.

flg malawiVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Malawi reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...