Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Marelli Islands

De Marelli Islands is een eilanden groep in Lake Malawi in Malawi die bestaat uit 3 eilanden: Maleri (168ha), Nankoma (65ha) en Nakantenga (18ha). De eilanden liggen 3 kilometer uit de kust van Lake Malawi tegenover Sengabay. De Marelli Islands zijn 3 van de 13 eilanden die onder het beheer en bescherming van het Lake Malawi National Park vallen, het eerste zoetwater national park ter wereld. Neem contact met ons op voor uw individuele maatwerk safari inclusief een verblijf op de Marelli Islands.

Door de grote verscheidenheid aan habitats die aanwezig is op de archipel, variërend van rotsachtige kustlijnen tot kleine zandstranden en van begroeide heuvels tot lagunes, zijn de Marelli Island de thuisbasis van een breed scala aan diersoorten.

Marelli Islands – flora en fauna

Verschillende soorten unieke cichlid vissen komen uitsluitend voor rond deze eilanden en worden nergens anders ter wereld dan in Lake Malawi gevonden. De vis vindt beschutting in de rotsachtige formaties. Zoogdieren die op de kustlijnen leven zijn onder meer duikers, struikvogels, otters en nijlpaarden. Reptielen die hier voornamelijk gespot worden zijn de monitor hagedissen en slangen.

De Marelli Islands zijn rijk aan vogels, met meer dan 300 soorten. Enkele veel voorkomende soorten zijn de fish eagles, hornbills, herons, weavers, owls en de kingfishers. De eilanden zijn ook belangrijke broedgebieden voor de white-throated en de long-tailed cormorants. Veel voorkomende bomen zijn adansonia digitata baobabs, brackystegia bussei, tamarind en vijgenbomen. 

De Marelli Islands zijn van uitzonderlijke schoonheid, met het riftgebergte als achtergrond, de rijke biodiversiteit van de Linthipe riviermonding , de levendige vissersdorpjes en de noordelijke kust aan de ene kant en aan de andere kant een eindeloos uitzicht op het meer.

Marelli Islands - Blue Zebra

De Marelli Islands zijn niet bewoond, maar het Lake Malawi National Park heeft een speciale concessie verleend aan Blue Zebra om zijn exclusieve Lodge hier te ontwikkelen. Hiermee ondersteunen zij de activiteiten die in dit gebied ontwikkeld worden om het gebied te behouden. De Lodge bevind zich op Nankoma Island.

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...