Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Ntchisi Forest Reserve

Het Ntchisi Forest Reserve in centraal Malawi iets te noorden van Lilongwe heeft een oppervlakte van ongeveer 75 km² en is aan alle kanten omringd door glooiende heuvels met boerderijen en traditionele dorpen. Het is een onaangetast stukje paradijs. Hier is geen massatoerisme. Neem contact met ons op voor een individueel safariontwerp naar Ntchisi Forest Reserve.

Uitzicht Ntchisi Forest Reserve in Malawi

Voordat Ntchisi Forest Reserve de status van beschermd gebied kreeg, werd het bos als toevluchtsoord gebruikt door de lokale Chewa-stam tegen aanvallen van de strijdende Ngonis in de 19e eeuw. Omdat het bos zo belangrijk was als een schuilplaats voor mensen, is het bos door hen niet gekapt voor brandhout, iets wat helaas zo veel van de inheemse bossen van Afrika heeft geruïneerd. Niet veel later werd het een Forest Reversve.

Ntchisi Forest Reserve - vogelparadijs

In Ntchisi Forest Reserve leven veel vogels en dit maakt het forest reserve een uitstekende bestemming voor de professionele of amateur vogelliefhebber vanwege de verscheidenheid aan habitats. Sommige zoogdieren, vlinders, en vreemde en onbekende planten en orchideeën zijn hier overvloedig.

Orchideeën in Ntchisi Forest Reserve in Malawi

Ntchisi Forest Reserve – flora en fauna

In het forest reserve bevinden zich enkele van de laatste overgebleven inheemse regenwouden van Malawi. Sommige bomen zijn wel dertig meter hoog, terwijl lianas en strangler figs elkaar beconcurreren voor het zonlicht. In de weelderige vegetatie is een overvloed aan orchideeën en leven veel vogels en troepen samango apen, bavianen, hyena's en de odd bushbuck en de bush pig. In het regenwoud groeien vreemde vruchten en kleurrijke bloemen. In het regenseizoen zijn er heerlijke champignons voor het avondeten en hapjes van wilde vijgen. Het montane bos en grasland biedt een contrasterende habitat van open vlaktes en bos. Ntchisi Forest Reserve is een uitstekend wandel- en mountainbike gebied en biedt een prachtig uitzicht op wilde bloemen wanneer de regens beginnen.

Regenwoud in Ntchisi Forest Reserve in Malawi

In het Ntchisi Forest Reserve kunt onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bird watching
 • Outdoor Activities
 • Cultural visits

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...