Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nyika National Park

Nyika National Park ligt in het noorden van Malawi en is het grootste en oudste nationale park van Malawi. Het is 3.134km² groot en is één van de Trans Frontier Conservation Areas (TFCA) tussen Malawi en Zambia. Nyika National Park ligt op een groot granieten plateau op ruim 2.000 meter hoogte. Het landschap is adembenemend, met glooiende heuvels en graslanden zo ver als het oog kan zien.

Wandelsafari Nyika Plateau National Park Malawi

Orchideeen

De naam, Nyika, betekent "waar het water vandaan komt". Het is een van de belangrijkste energie bronnen van Malawi.Door de valleien lopen kleine beekjes waar omheen zich bossen hebben gevormd. Het uitzicht vanaf het plateau is spectaculair. Een landschap dat uniek is voor Africa. De grasvlaktes van Nyika zijn rijk aan wilde bloemen en in het regenseizoen staan er wel meer dan 200 soorten orchideeen in bloei.

Flora en fauna

De vegetatie trekt grote aantallen antilopen van klein, zoals de klipspringer, tot groot, zoals de roan antilope. Ook de zebra is hier regelmatig te zien. In het park leeft een grote populatie luipaarden; een van de grootste in Centraal-Afrika. Daarnaast zijn er allerlei soorten kleinere zoogdieren zoals wrattenzwijnen en bushpigs. Olifanten en buffels verblijven over het algemeen aan de noordelijke rand van het park maar worden soms ook gesport op de hoogvlaktes. In het hele gebied zijn er gedurende het jaar veler vogelsoorten te spotten. Meer dan 400 soorten vogels gedijen hier goed.

Uitbundig vogelleven in Nyika National Park Malawi

Activiteiten

In Nyika National Park kunt u wandelen, mountainbiken en game drives maken. Door de hoogteligging kan het verrassend koud zijn op het Nyika Plateau, vooral 's nachts in de periode van juni tot augustus. Het kan er dan zelfs vriezen.

Roan antilope in Nyika National Park Malawi

Photos by Dana Allen, © PhotoSafari

flg malawiVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Malawi reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...