Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nyika National Park

Nyika National Park ligt in het noorden van Malawi en is het grootste en oudste nationale park van Malawi. Het is 3.134km² groot en is één van de Trans Frontier Conservation Areas (TFCA) tussen Malawi en Zambia. Nyika National Park ligt op een groot granieten plateau op ruim 2.000 meter hoogte. Het landschap is adembenemend, met glooiende heuvels en graslanden zo ver als het oog kan zien.

Wandelsafari Nyika Plateau National Park Malawi

Orchideeen

De naam, Nyika, betekent "waar het water vandaan komt". Het is een van de belangrijkste energie bronnen van Malawi.Door de valleien lopen kleine beekjes waar omheen zich bossen hebben gevormd. Het uitzicht vanaf het plateau is spectaculair. Een landschap dat uniek is voor Africa. De grasvlaktes van Nyika zijn rijk aan wilde bloemen en in het regenseizoen staan er wel meer dan 200 soorten orchideeen in bloei.

Flora en fauna

De vegetatie trekt grote aantallen antilopen van klein, zoals de klipspringer, tot groot, zoals de roan antilope. Ook de zebra is hier regelmatig te zien. In het park leeft een grote populatie luipaarden; een van de grootste in Centraal-Afrika. Daarnaast zijn er allerlei soorten kleinere zoogdieren zoals wrattenzwijnen en bushpigs. Olifanten en buffels verblijven over het algemeen aan de noordelijke rand van het park maar worden soms ook gesport op de hoogvlaktes. In het hele gebied zijn er gedurende het jaar veler vogelsoorten te spotten. Meer dan 400 soorten vogels gedijen hier goed.

Uitbundig vogelleven in Nyika National Park Malawi

Activiteiten

In Nyika National Park kunt u wandelen, mountainbiken en game drives maken. Door de hoogteligging kan het verrassend koud zijn op het Nyika Plateau, vooral 's nachts in de periode van juni tot augustus. Het kan er dan zelfs vriezen.

Roan antilope in Nyika National Park Malawi

Photos by Dana Allen, © PhotoSafari

flg malawiVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Malawi reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...