Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Viphya Plateau

Het beboste Viphya Plateau in Malawi is een prachtig gebied voor degenen die een combinatie van prachtig landschap en rust zoeken. Het is een ideaal gebied om te ontspannen met prima mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken en diverse andere activiteiten. Neem contact met ons op voor een individueel safariontwerp naar het Viphya Plateau.

Viphya Plateau in noord Malawi

Viphya Plateau – Lake Malawi

Viphya Plateau is een hoogland gebied dat tussen Lake Malawi en het binnenland, tussen Mzuzu en Katate, ligt. Het gebied bestaat uit veel glooiende heuvels, pieken, rivierdalen en bossen, naast pijnboomplantages. Het golvende plateauoppervlak is bedekt met grasland, afgewissled met bossen en hellingen. De bergstromen zijn bronnen van de rivieren Luweya, Limphasa en de Kasitu.

Als gevolg van de bebossing met naaldhoutbomen is er een pulphoutindustrie ontwikkeld. Northern Viphya wordt gebruikt voor militaire training, en op zuidelijke flanken van  het Viphya plateau zijn theeplantages.

Viphya Plateau Forest

U kunt ook het Viphya Forest bezoeken; Het grootste aangelegde bos in Afrika en het Viphya-gebergte, waar u de olive woodpecker and the Red-faced crimson-wing vogels kunt zien. Reizigers kunnen genieten van trektochten en mountainbiken. Het gebied is ook bekend om zijn vogels, dus het is een ideale locatie om vogels te spotten.

Mountain biken op Viphya Plateau in noord Malawi

Op het Viphya plateau kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bird watching
 • Cultural visits
 • Outdoor Activities
 • Safaris en game drives
 • (Water) sports

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...