Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Vwaza Marsh Wildlife Reserve

In 1977 is het Vwaza Marsh Wildlife Reserve in noord Malawi opgericht, een gebied van ongeveer 960 km2 groot. Het Vwaza Marsh Wildlife Reserve ligt langs de grens van Malawi en Zambia ten westen van Rumphi en ten zuiden van het Nyika National Park. Vwaza Marsh Wildlife Reserve heeft een open grens met de Zambiaanse nationale parken van de Luangwa Valley. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw individuele maatwerk safari naar Vwaza Marsh Wildlife Reserve.

Vwaza Marsh Wildlife Reserve in noord Malawi

Vwaza Marsh Wildlife Reserve - moerasgebieden

Vwaza Marsh Wildlife Reserve is een ondergewaardeerd wildreservaat en is zonder twijfel het best bewaarde geheim van het Malawi. Toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die interesse heeft in de natuur. Vwaza Marsh Wildlife Reserve is rijk aan moerasachtig gebied en is vernoemd naar een vrij ontoegankelijk moerasgebied in het noordoosten van het reservaat. 

Het meest bezochte deel van het park bevind zich in het zuidoostelijk deel van het park, het Kazuni meer. Het meer krijgt zijn water uit de Rukuru rivier. Lake Kazuni staat bekend om zijn grote nijlpaarden populatie. In vergelijking met Nyika Plateau National Park is Vwaza Marsh Wildlife Reserve een laaggelegen, warm en vochtig deel van Malawi. Vooral tijdens de natte zomermaanden, zijn hier veel muggen en tsetse vliegen.

Vwaza Marsh Wildlife Reserve – flora en fauna

De Vwaza Marsh wordt gedomineerd door vlak terrein op een hoogte van ongeveer 1.000-1.200 meter. Er is een gemengde begroeing Brachystegia en mopanebossen. Grote zoogdierenpopulaties hebben geleden onder het vele stropen en zijn tot op zekere hoogte seizoensgebonden. Toch blijft het reserve redelijk goed gevuld omdat dieren vrij kunnen bewegen tussen het reserve en Zambia's aangrenzende Luangwa ecosysteem.

In Vwaza Marsh Wildlife Reserve leven verschillende antilopen, waaronder; de roan, greater kudu, Lichtenstein's hartebeest, eland, puku en impala. Er zijn nog leeuwen en luipaarden, echter in kleine aantallen en hun waarnemingen zijn zeldzaam. Een paar recente waarnemingen van de African wild dog geeft aan dat het gebied zich aan het herstellen is.

Kudu's in Vwaza Marsh Wildlife Reserve in noord Malawi

Het reserve heeft een prachtige mix van vegetatie: zowel bos, grasland, dun bos als moeras. Het is deze afwisselende habitat die een prachtig scala aan vogels trekt. Er zijn bijna 300 soorten vogels waargenomen, waaronder de stork, heron en de white-faced tree duck.

In het Vwaza Marsh Wildlife Reserve kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

 • Bird watching
 • Dag en nacht game drives
 • Wandel safari's

Lees onze Malawi reissuggesties

malawiVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...