Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Maatwerk safari Malawi en Zambia - 15 dagen

U reist tijdens deze 15-daagse safari (privé of in een kleine internationale groep) door het 'warme hart van Afrika', zoals Malawi wordt genoemd. Tijdens deze reis maakt u kennis met de warme vriendelijke bevolking. U bezoekt onder andere het Dzalanyama Forest Reserve met zijn vele vogelsoorten, de Thyolo Thee plantages en Lake Malawi. In Zambia verblijft u een aantal dagen bij South Luangwa National Park. Optioneel kunt u in een lokaal dorpje overnachten. Neem contact met ons op voor een offerte voor deze 15-daagse safari naar Malawi en Zambia.

Warme bevolking van Malawi

malawiVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting safari

Uitgebreid safariprogramma

Dag 1
Aankomst in Malawi 

Vandaag arriveert u in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. U ontmoet uw gids/chauffeur en uw mede reisgenoten.

Accommodatie: Mafumu Lodge, logies en ontbijt

Mafumu Lodge Lilongwe 

Dag 2 - 5
South Luangwa

Volgens kenners is South Luangwa National Park in Zambia een van de mooiste natuurgebieden van Afrika. Wij zijn het daar helemaal mee eens. Het park kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan wilde dieren en vogels. Die zich in de droge tijd meer en meer concentreren rond de Luangwa rivier. De hoeveelheid nijlpaarden en krokodillen is indrukwekkend. Deze dagen maakt u diverse game drives door het park.

Accommodatie: Thornicroft Lodge, volpension

Leeuwen welpje in South Luangwa National Park in Zambia

Dag 6 - 7
Dzalanyama Forest

U reist door de landerijen en door dorpjes naar het Dzalanyama Forest Reserve waar u verblijft in een kleine authentieke lodge. De komende dagen kunt u deelnemen aan een van de projecten die in het nabijgelegen dorpje worden uitgevoerd. Daarnaast geniet u van de rust van het bos om u heen.

Accommodatie: Dzalanyama Forest Lodge, volpension

Schoolproject in Dzalanyama Forest Reserve in Malawi

Dag 8
Dedza Pottery

Dedza ligt op 1.600 meter en is daarmee de hoogst gelegen stad van Malawi. U brengt een bezoek aan de Dedza aardewerk fabriek, waar het beroemdste aardewerk van Malawi wordt gemaakt op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. Het aardewerk is versierd met felgekleurde ontwerpen of lokale scènes. Ook bezoekt u de Bushmens Paintings nabij Dedza.

Accommodatie: Mapiri Lodge, volpension

Traditioneel aardewerk uit Dedza in Malawi

Dag 9 - 10 
Thyolo Thee plantage 

De reis brengt u naar de schilderachtige Thyolo theeplantages en mooie landschappen. Een groot gedeelte van de reis rijdt u letterlijk over de grens van Malawi en Mozambique. U verblijft in een mooie lodge gelegen in een game park. Op dag 9 kunt u de rest van de dag heerlijk relaxen aan het zwembad en genieten van het lokale wildlife.

Op dag 10 verkent u te voet het Satemwa Tea Estate, gevolgd door een proeverij van koffie en thee. De lunch geniet u in het koloniale Huntingdon House. Na de lunch volgt een lichte wandeling naar Thyolo Mountain en relaxen bij de lodge. Eventueel kunt u een mountain bike tocht maken 

Accommodatie: Game Haven, volpension

Theeplantages bij Thyolo in Malawi

Dag 11 - 12
Cape Maclear

U rijdt op dag 12 een mooie route langs het Zomba Plateau naar Cape Maclear aan Lake Malawi. De komende 2 nachten verblijft u in een eenvoudige accommodatie aan Lake Malawi en kunt u heerlijk relaxen.

Accommodatie: Chembe Eagles Nest, diner/logies/ontbijt

Cape Maclear aan Lake Malawi

Dag 13
Lake Malawi

Vandaag vaart u met  een kajak de korste afstand naar Domwe Island waar u 1 nacht verblijft. U kunt ook met een boot worden overgevaren als u liever niet in een kajak stapt. De accommodatie op Domwe Island is heel eenvoudig. De rest van de dag besteedt u aan snorkelen, kajakken en relaxen.

Accommodatie: Domwe Island Tented Camp, volpension

Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi

Dag 14 - 15
Kuti Wildlife Reserve

Vandaag vertrekt u na het ontbijt vanaf Domwe Island, al dan niet per kajak. Bij Cape Maclear stapt u weer in bij uw gids/chauffeur en rijdt u naar de Mua Mission Post voor een bezoek aan deze historische plaats. Daarna rijdt u door naar Kuti Wildlife Reserve, waar u in de loop van de middag arriveert. 's Middags maakt u een game drive, een wandel safari of een fietstocht door het wildlife reserve.

Accommodatie: Kuti Chalets, volpension

Kuti Wildlife Reserve zebra

Op dag 15 rijdt u terug naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere safari door Malawi en Zambia.

Prijsindicatie van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • 4x4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof
 • Niet gemotoriseerde activiteiten bij Lake Malawi

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Gemotoriseerde activiteiten en scuba diving bij Lake Malawi 
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan. 

malawiVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...