Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Malawi selfdrive safari

Tijdens deze selfdrive safari op maat rijdt u met uw eigen 4x4 huurauto door Malawi. U rjidt zelf naar het ruige Nyika National Park in het noorden van Malawi en via de westoever van Lake Malawi naar de glooiende hellingen met theeplantages rond Thyolo. Via Liwonde National Park rijdt u naar Lake Malawi waar u op 2 verschillende eilanden overnacht. Een afwisselende maatwerk selfdrive safari door het 'warme hart van Afrika', zoals Malawi wel wordt genoemd. Neem contact met ons op voor een ontwerp van uw maatwerk selfdrive safari in Malawi. 

Mumbo Island in Lake Malawi

malawiVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting safari

Uitgebreid safariprogramma

Dag 1
Aankomst in Lilongwe

Op het vliegveld van Lilongwe wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. De rest van de dag heeft u om te relaxen en misschien nog iets van Lilongwe te zien.

Accommodatie: Mafuma Lodge, logies en ontbijt

Art market in centrum Lilongwe

Dag 2
Luwawa Forest

Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Wellicht rijdt u nog even naar een supermarkt voor wat inkopen. Daarna rijdt u in noordelijke richting Lilongwe uit naar het Luwawa Forest Reserve. Na aankomst in uw accommodatie geniet u van de rust in het Luwawa Forest.

Accommodatie: Luwawa Forest Lodge, volpension

Pygmy kameleon Luwawa Forest Reserve Malawi

Dag 3 - 4
Nyika National Park

Het Nyika National Park is een bijzonder stuk Afrika. De glooiende grashellingen doen denken aan Schotland of Lapland, maar op het moment dat je zebra’s en olifanten ziet lopen realiseer je je dat je toch echt in Afrika bent. Nyika betekent “waar het water vandaan komt”, omdat de hoogteligging (2.300 meter) zorgt voor meer vochtigheid dan in de omliggende gebieden. In het nationale park leven onder andere luipaarden, zebra’s, wrattenzwijnen, bushpigs, olifanten, buffels. Kenmerkend voor het park zijn de Roan antilopen en de elanden. Verder zijn zo’n 400 soorten vogels en 200 plantensoorten geregistreerd in het park.

Accommodatie: Chelinda Camp, volpension

Nyika National Park Malawi 

Dag 5
Chintheche Lake Malawi

U verlaat het Nyika Plateau en rijdt via Mzuzu naar Lake Malawi. In de loop van de dag arriveert u bij uw accommodatie aan de oevers van Lake Malawi. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen.

Accommodatie: Makuzi Beach, volpension

Makuzi Beach Lake Malawi

Dag 6 - 7
Nkotakhota Wildlife Reserve

Het Nkotakhota Wildlife Reserve ligt ten zuiden van Chintheche en is een relatief onbekend Wildlife Reserve. Het park leent zich uitstekend voor wandelsafari's en vogelspotten.

Accommodatie: Bua River Lodge, volpension

Bua rivier in Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi

Dag 8
Dedza Pottery

Vandaag vervolgt u uw weg naar het zuiden van Malawi. Via Lilongwe rijdt u naar Dedza. Dedza ligt op 1.600 meter en is daarmee de hoogst gelegen stad van Malawi. U brengt een bezoek aan de Dedza aardewerk fabriek, waar het beroemdste aardewerk van Malawi wordt gemaakt op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. Het aardewerk is versierd met felgekleurde ontwerpen of lokale scènes. 

Accommodatie: Dedza Pottery Lodge, volpension

Dedza Pottery traditioneel aardewerk Malawi

Dag 9 - 10
Thyolo theeplantages

Een groot gedeelte van de reis rijdt u letterlijk over de grens van Malawi en Mozambique. De reis brengt u via Blantyre naar de schilderachtige Thyolo theeplantages en mooie landschappen. 

Accommodatie: Game Haven Lodge, volpension

Thyolo thee plantages Malawi

Dag 11
Liwonde National Park

U verlaat de thee-streek van Malawi en rijdt via Blantyre en het Zomba plateau naar Liwonde National Park, gelegen aan de oevers van de Shire rivier. Deze permanente waterbron heeft een grote aantrekkingskracht op dieren die er komen drinken. Verder leven in de rivier veel nijlpaarden en krokodillen. Een bootsafari op de Shire rivier is danook een hoogtepunt van uw verblijf in Liwonde National Park.

Accommodatie: Mvuu Camp, volpension

Great Egret bij Shire River Liwonde National Park Malawi

Dag 12 - 13
Mumbo Island

Na de ochtend game drive rijdt u richting Cape Maclear aan Lake Malawi. U levert uw huurauto in en u gaat aan boord van een kleine boot die u naar Mumbo Island brengt. Op het eiland wonen geen mensen. Er is alleen een lodge. Een heerlijk oord om te zonnen, zwemmen, snorkelen en kayakken.

Accommodatie: Mumbo Island, volpension

Aankomst bij Mumbo Island Lake Malawi

Dag 14 - 15
Nankoma Island

U vaart van Mumbo Island naar Nankoma Island, voor de kust van Senga Bay. Hier overnacht u de laatste nacht van uw verblijf in Malawi. U kunt heerlijk relaxen op het eiland of enkele watersport activiteiten ondernemen.

Accommodatie: Blue Zebra Island Lodge, volpension

Zonsondergang Lake Malawi

Op dag 15 wordt u overgevaren naar Senga Bay, waar u wordt opgewacht door een chauffeur. Hij brengt u naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw maatwerk selfdrive safari in Malawi.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • 4x4 huurauto Toyota Rav4

Exclusief:

 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

malawiVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...