Namibië kennismaking

Namibië kenmerkt zich door een enorme diversiteit aan woestijn landschappen waaraan diverse diersoorten zich op wonderbaarlijke wijze hebben aangepast. In de meest afgelegen gebieden van het land leven nog authentieke stammen. Eén van de grote voordelen van Namibië is dat het land over een uitstekend wegennet beschikt waardoor u zelf uitstekend door het land kunt rijden. Dat maakt een safari reis in Namibië betaalbaarder dan reizen in sommige andere Afrikaanse landen. Het land is nagenoeg malaria vrij en heeft een gezond klimaat, waardoor Namibië prima geschikt is voor avontuurlijke families met jonge kinderen.

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Namibië.

“Ook deze reis naar Namibië was weer perfect verzorgd, alles was tot in de puntjes door Rob geregeld. We hebben alle 3 een onvergetelijke reis gehad. Bedankt Rob en tot de volgende keer/reis!!!” (Familie Jurgens, Zoetermeer)

Namibië, een land vol uitersten. Uitgestrekte landschappen, enorme zandduinen (Sossusvlei), dorre woestijn en één van de bekendste en meest toegankelijke natuurparken om wilde dieren te spotten, Etosha National Park. U vindt het allemaal in Namibië. Het land is zeer dunbevolkt, waardoor u uren kunt rondrijden zonder ook maar iets of iemand tegen te komen. Wilt u dit ervaren? Dan is Namibië een aanrader.

Namibië – selfdrive paradijs

Eén van de beste manieren om Namibië te ontdekken, is door zélf door dit fantastische land te rijden. Namibië heeft een zeer goed onderhouden wegennet. U rijdt het meest van de tijd over verharde gravelwegen. Met een stoere goed uitgeruste 4WD huurauto kunt u elke weg aan! U rijdt op uw eigen tempo, kunt stoppen waar u wilt en zelf bepalen hoe lang u bij een waterhole blijft staan. Ervaar de vrijheid, de ruimte en het avontuur.

Namibië – Sossusvlei

Waarschijnlijk het meest bekende en spectaculaire natuurverschijnsel van Namibië is de Sossusvlei. Deze immense witte zout vlakte in de Namib woestijn wordt omringd door metershoge rode zandduinen. Beklim Dune 45 en geniet van het fantastische uitzicht en spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen.

Namibië – Etosha National Park

Etosha National Park wordt wel vertaald als de ‘Grote Witte Plaats‘ afgeleid van de schijnbaar eindeloze vlakte met zilverwit zand in het hart van het nationale park; de Etosha Pan. Gedurende de droge tijd is Etosha National Park een paradijs voor liefhebbers van wildlife. Grote kuddes van onder andere olifanten, springbokken, impala’s, gemsbokken en zebra’s trekken naar de vele waterplaatsen in het park. Op hun beurt gevolgd door leeuwen, hyena’s en jakhalzen. Etosha National Park biedt u alle gelegenheid de mooiste foto’s te maken.

Namibië – Damaraland en Kaokoveld

Voor de mensen die van wat meer avontuur houden, zijn Damaraland en Kaokoland de perfecte bestemming. Dit gebied in het noordwesten, is één van de meest schilderachtige gebieden van Namibië. Het is ruig en woestijnachtig met hoge rotsen en bergen. U rijdt door oude, uitgesleten rivierbeddingen en paden waar weinig ander mensen over heen rijden. Kortom, een unieke ervaring!

Namibië – oude Duitse kolonie

Van eind negentiende tot begin twintigste eeuw was Namibië een kolonie van het Duitse Rijk. De Duitse invloeden vind je overal terug. Zo hebben veel plaatsen een Duitse naam. Eén van de bekendste plekken is Swakopmund. Een plaats aan de Atlantische Oceaan waar u zich even in Duitsland waant. Hier eet u ‘Schnitzel mit Pommes’ in het ‘Brauhaus’ of drinkt u een kopje koffie in de ‘Konditorei’. Naast de hoofdtaal Engels, spreken veel mensen een goed woordje Duits.

Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan