Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Damaraland

Damaraland is een van de mooiste natuurgebieden van Namibië. In het noordwesten van Namibië ligt dit enorme, ongetemde, ruige en mooie gebied dat voor vele reizigers een avontuurlijkere uitdaging biedt. Prehistorische waterwegen met open vlaktes, graslanden, massief granieten koppies en diepe kloven u zult het hier tegenkomen. Meer naar het westen, verandert het landschap drastisch naar eindeloze zandvlaktes. U rijdt over niets meer dan paden en rotsen over uitgestrekte vlaktes, langs bergen en rotsen en door oude rivierbeddingen. Kortom, een onvergetelijke ervaring

Damaraland Namibië safari op maat | Mambulu Safaris With A Difference

Dieren & vogels

Damaraland is geen makkelijke leefomgeving voor veel dieren. Ondanks de woestijnachtige omstandigheden hebben een aantal dieren zich hieraan aangepast. Zo komen er onder andere woestijn olifanten voor, net als de zwarte neushoorn, giraffen, struisvogels en gemsbokken. Deze dieren hebben hun levensstijl zo aangepast dat ze de hardheid van de zon en het weinige water kunnen overleven.

Damaraland Namibië giraf safari op maat | Mambulu Safaris With A Difference

Zo legt de woestijn olifant op sommige dagen wel meer dan 70 kilometer af op zoek naar water en voedsel, onvoorstelbaar! Daarnaast leven er verschillende soorten reptielen, zoals de kameleon en slang en insecten.

Damaraland Namibië kameleon safari op maat | Mambulu Safaris With A Difference

Hoogtepunten van Damaraland

Damaraland ligt ten hoogte van de beroemde Skeleton Coast. Het landschap komt overeen met de rest van Damaraland, maar het klimaat is er totaal anders. Hier hangt een dichte mist en blaast een koude zeewind. Het gebied wordt gekenmerkt door een aantal aangespoelde scheepswrakken.

Een ander hoogtepunt is de Brandberg, de hoogste berg van Namibië bedekt met beroemde muurschilderingen. Twyfelfontein, een fantastische rotspunt met duizenden oude gravures.

Damaraland Brandberg Namibië safari op maat | Mambulu Safaris With A Difference

Een bezoek aan het Petrified Forest, dat miljoenen jaar oud is, mag u ook zeker niet missen. In een oude rivierbedding liggen eeuwenoude bomen.

Daarnaast is Vingerklip een highlight die u ook niet kan missen op een tocht door dit prachtige landschap. Een torenhoge ‘vinger’ van kalksteen die 35 meter boven de grond uitsteekt.

Damaraland Vingerklip safari op maat | Mambulu Safaris With A Difference

Flg Namibia optVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Namibië reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...