Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kalahari desert

Tijdens uw maatwerk safari's in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika kunt u prima kennis maken met de uitgestrekte Kalahari woestijn. Laat u tijdens uw safari op maat verrassen door de ongereptheid en verscheidenheid van het landschap van de Kalahari.

Namibië maatwerk safari zonsondergang boven Kalahari desert | Mambulu! Safaris With A Difference

De Kalahari is de grootste coherente zandvlakte ter wereld. Het is een onderdeel van het Kalahari Basin dat zich uitstrekt van de Oranje rivier in Zuid-Afrika tot Angola en van Namibië tot in Zimbabwe. De Kalahari wordt ook wel een semi-woestijn genoemd. Dit komt door het feit dat het in de Kalahari jaarlijks zo’n 100 tot 650 mm regent. In een woestijn is dit niet meer dan 50mm neerslag. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden Celsius, terwijl de temperatuur flink daalt in de winter. Dan worden er zo nu en dan in de nacht zelfs temperaturen van onder het vriespunt gemeten.

Namibië maatwerk safari grondeekhoorn in de Kalahari desert | Mambulu! Safaris With A Difference

Dankzij deze regenval heeft de Kalahari een zeer gevarieerde flora en fauna. De roofdieren die er leven zijn onder andere de Afrikaanse wilde hond, leeuw, luipaard en de cheeta. Verder kunt u er giraffen, anitlopen, olifanten, nijlpaarden, en krokodillen spotten. Deze dieren moeten elk jaar de droge periode van 8 tot 10 maanden per jaar overleven. Dit gebeurt vooral via kunstmatige waterholes. Het meeste regenwater dat valt, sijpelt namelijk vrijwel meteen weg in het zand. Verder is de Kalahari een paradijs voor vogelliefhebbers.

Namibië maatwerk safari springbok in de Kalahari desert | Mambulu! Safaris With A Difference

De lokale bevolking van de Kalahari wordt ook wel de San genoemd. Deze stam woont al meer dan 60.000 jaar in deze regio en in delen van Zuid-Afrika. Tot op heden heeft deze stam het grootste deel van hun originele cultuur behouden. Wat deze stam kenmerkt is het feit dat ze zo goed aangepast zijn aan het dorre leven in deze semi-woestijn, de Kalahari. Ze hebben kennis over 1000 verschillende planten die ze voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken en ze staan bekend om hun perfecte jacht technieken.

Flg Namibia optVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Namibië reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...