Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Namib Naukluft National Park

Veel maatwerk safari reizen in Namibië beginnen in het Namib Naukluft National Park, het duinengebied rond de beroemde Sossusvlei. Er gelden in het gebeid strenge regels met betrekking tot de toegankelijkheid. Tijdens een safari op maat blijft u op de asfaltwegen en geniet u van de metershoge zandduinen. 

Namibië maatwerk safari Namib Naukluft National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Het Namib Naukluft  National Park is een ecologisch beschermd gebied sinds augustus 1979. Het park heeft een oppervlakte van 49.800 km² en is hiermee het de grootste beschermde gebied in Namibië. Het park is gelegen aan de Atlantische kust en grenst aan het DoroB Park in het noorden, de Restricted Diamond Area in het zuiden en het deelt de grens met het private NamibRand Nature Reserve in het oosten. In het noordoosten maken ook de Naukluft Mountains deel uit van het Park. 

Namib Naukluft National Park bestaat uit vier regio's, te weten Sesriem / Sossusvlei, Namib woestijn, Naukluft gebergte en Sandwich Harbour. Daarnaast zijn sommige delen van de Restricted Diamant area toegevoegd. Mochten de diamant reserves in de nog bestaande Restricted Diamant area zijn opgedroogd dan liggen er voorstellen het park uit te breiden tot aan de Zuid-Afrikaanse grens. 

Sossusvlei, Dead Vlei en Sesriem

Sossusvlei en Sesriem zijn de belangrijkste attracties van de Namib Naukluft National Park. Bij Sesriem heeft de Tsauchab River een ongeveer 1 km lange en 30 meter diepe canyon gegraven. Sossusvlei is de naam van een zout-klei pan omringd door duinen en ligt op ongeveer 60 km van Sesriem.

Namibië maatwerk safari Sossusvlei in Namib Naukluft National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Namib woestijn

De Namib is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit tot ver buiten de grenzen van het Namib Naukluft Nationaal Park en omvat de gehele westelijke kust van Namibië. Het deel van de Namib woestijn in het park is ongeveer 500 km lang en tussen de 100-180 km breed. Hier worden de hoogste duinen ter wereld gevonden, ze kunnen een hoogte van maximaal 300 meter bereiken.

Namibië maatwerk safari Namib woestijn in Namib Naukluft National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Naukluft gebergte

Het Naukluft gebergte is bijna 2.000 meter hoog en vormt de oostelijke grens van het Namib Naukluft National Park.

Namibië maatwerk safari Naukluft gebergte | Mambulu! Safaris With A Difference

Sandwich Harbour

Sandwich Harbour ligt in het noorden van het Park, op ongeveer 45 km ten zuiden van Walvis Bay. Het bestaat uit een 10 km lange baai of lagune, omgeven door duinen die met riet begroeid zijn. Deze baai is de thuisbasis van meer dan 200.000 vogels (flamingo's, aalscholvers, pelikanen en andere zeevogels) en kan alleen worden bereikt met een 4x4 vanuit Walvis Bay.

De belangrijkste onderdelen van het Namib Naukluft National Park is vrijwel ontoegankelijk. Het enorme gebied (32.000 km²) bestaat voornamelijk uit duinen. Alleen het gebied ten noorden van de Kuiseb rivier, de Naukluft Mountains en de Sossusvlei kunnen worden bezocht.

Namibië maatwerk safari gestrande auto in Namib Naukluft National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Sinds 2010 maakt het Namib Naukluft National Park deel uit van het Nationaal Park Namib Skeleton Coast, dat is het grootste beschermde gebied van Namibië en de acht grootste wereldwijd. Dit park werd gevormd door de samenvoeging van de Skeleton Coast Park, de Namib Naukluft National Park, de restricted Diamond Area en de DoroB National Park, evenals de Fish River Canon en het zeereservaat MEOB-Chamais. Dit nieuw ontwikkelde Namib Skeleton Coast National Park strekt zich uit langs de gehele Atlantische kust van Namibië, van de grens van Angola in het noorden tot aan de grens van Zuid-Afrika in het zuiden en heeft een lengte van 1.570 km.

Flg Namibia optVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Namibië reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...