Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Twyfelfontein

Als u geïnteresseerd bent in rotstekeningen van San bosjesmannen, dan raden wij aan Twyfelfontein op te nemen in het programma van uw maatwerk safari reis op te nemen. Tijdens uw safari op maat bezoekt u Twyfelfontein op weg van Swakopmund naar Etosha National Park.

Namibië maatwerk safari San rotstekeningen bij Twyfelfontein | Mambulu! Safaris With A Difference

UNESCO World Heritage Site en unieke rotstekeningen

Twyfelfontein, wat zoveel als 'twijfelachtig fontein' of "Fountain of Doubt' betekent is de naam van een vallei in de Damara highland ongeveer 70 km ten westen van Khorixas. De vallei werd bewoond door de Damara, die de vallei de Uri-Ais noemde of te wel (springen fontein) in hun eigen taal betekent.

In 1947 vestigde blanke boeren zich in de vallei, maar de fontein bleek onbetrouwbaar en had slechts weinig water. De boerderijen werden achtergelaten door de blanke kolonisten wat te wijten was aan de Odendaal plannen van 1964. De lokale bevolking van Namibië werd verplaatst naar de 'Homelands'

Namibië maatwerk safari grillige rotsformaties bij Twyfelfontein | Mambulu! Safaris With A Difference

Rotstekeningen bij Twyfelfontein

Twyfelfontein is beroemd vanwege de vele rotstekeningen van de San bosjesmannen, er zijn er ongeveer 2500 werden gevonden. Specificaties over de leeftijd van de gravures fluctueert en maar zijn over een periode van 1.000-10.000 jaar getekend. Opmerkelijk is dat de gravures gemaakt zonder gebruik te maken van metalen gereedschappen. Aangenomen wordt dat kwarts instrumenten hiervoor werden gebruikt.

De motieven van de rotstekeningen zijn

 • jachttaferelen, waarin de jagers worden afgebeeld met pijl en boog
 • dieren als antilopen, zebra's, giraffen en leeuwen
 • een zegel met de afbeelding van de oceaan die ongeveer 100 km verderop ligt

Namibië maatwerk safari bijzondere rotsformaties rondom Twyfelfontein | Mambulu! Safaris With A Difference

De vallei werd in 1952 uitgeroepen tot nationaal monument. Zodat men het stelen van rotstekeningen kon tegengaan. De schilderijen / etsen kunnen alleen bezocht worden met een lokale gids. Sinds 2007 is Twyfelfontein een UNESCO World Heritage Site.

Flg Namibia optVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Namibië reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...