Tanzania kennismaking

Tanzania is één van de meest tot de verbeelding sprekende safarilanden in Afrika. Tanzania biedt alles wat u tijdens een safari op maat mag verwachten: de hoogste berg van Afrika (Mount Kilimanjaro), grote kuddes wilde dieren, uitgestrekte savannes en parelwitte stranden. Kortom, een land dat uw safaridroom werkelijkheid laat worden.

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Tanzania.

“Na een bezoek van een avond heeft Rob met een goed beeld van onze wensen de perfecte reis kunnen samenstellen: Een safari in Tanzania, gevolgd door relaxed Zanzibar. We hebben werkelijk van elke minuut van onze vakantie kunnen genieten omdat alles tot in de puntjes geregeld was. Bedankt Rob!’ (Marjolein en Patrick, Dordrecht)

Tanzania – droomland

‘De meeste dromen zijn bedrog’, maar als u droomt van uitgestrekte vlaktes met wilde dieren, kleurrijke krijgers, besneeuwde bergtoppen en idyllische zandstranden, kunt u dat alles in één droomreis op maat naar één land verwerkelijken – ervaar het zelf tijdens een maatwerk safari naar het oost Afrikaanse Tanzania. Tanzania biedt alle ingrediënten voor uw droomsafari op maat in één land, inclusief relaxen op een tropisch strand. En dat op maar acht uur vliegen van Amsterdam.

Tanzania – Mt Kilimanjaro

Tanzania is het grootste land van oost Afrika en herbergt een groot aantal tot de verbeelding sprekende natuurwonderen. Zo vindt u er het wereldberoemde Serengeti National Park met zijn jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en zebra’s, het Victoriameer, Afrika’s hoogste berg, Mount Kilimanjaro, en het tropische eiland Zanzibar. Ruim 25% van het grondoppervlak van Tanzania valt onder een of andere vorm van natuurbescherming. En dat heeft succes: het land biedt plaats aan zo’n 20% van de totale Afrikaanse grootwild populatie en meer dan 1.100 vogelsoorten.

U zou kunnen denken dat die rijkdom en veelzijdigheid zoveel toeristen aantrekt, dat u nergens meer ongestoord kunt genieten van al het natuurschoon. Niets is minder waar. In het noorden zijn weliswaar plaatsen die in het hoogseizoen druk kunnen zijn (bijvoorbeeld delen van het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater), maar door de uitgestrektheid van het land zijn er zelfs dan grote gebieden waar u zich alleen op de wereld waant. De rest van het land is het hele jaar door een oase van rust.

Tanzania – noordelijke natuurparken

De noordelijke natuurparken Serengeti National Park, Tarangire National Park, Ngorongoro Crater en Lake Manyara National Park staan garant voor spectaculaire game drives en zijn het decor van de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes en zebra’s.

Tanzania – zuidelijke natuurparken

De minder bekende natuurparken in het zuiden Selous Game Reserve, Ruaha National Park, Katavi National Park en Mahale National Park bieden een authentieke bush-ervaring in uitgestrekte ongerepte natuur.

Tanzania reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan