Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park, gelegen aan de westelijke grens van Tanzania en Congo, is bekend geworden door Jane Goodall, de wereldberoemde primatoloog die jarenlang in het tropisch regenwoud het gedrag van de bedreigde chimpansees bestudeerde. Gombe, is sinds 1943 een wildreservaat, en kreeg in 1968 de status van nationaal park. Gombe Stream National Park heeft een oppervlakte van 56 km² en is daarmee één van de kleinste nationale park in Tanzania.

Gombe Stream National Park chimpansee met jong op rug (@ Mbali Mbali Lodges and Camps)

Gombe Stream National Park is een smalle strook tropisch regenwoud op de overgang van de steile hellingen en rivierdalen aan de noordelijke oever van het Tanganyika meer en ligt ongeveer 16 kilometer ten noorden van Kigoma stad en 100 kilometer ten noorden van het Mahale Mountains National Park. In het Gombe Stream National Park leven voornamelijk primaten (apensoorten). Naast de bekende chimpansees ziet u onder andere ook olive baboons, een primatensoort die sinds de jaren zestig onderzocht wordt en ook is gewend aan de mens. Verder kunt u de red-tailed en red colobus apen zien. Red colobus apen zijn in de bomen niet snel waardoor er regelmatig op ze wordt gejaagd door chimpansees. Daardoor blijven red colobus apen vaak boven in de boomkruinen.

Luipaarden en bushbokken leven ook in het dichte bos, samen met fish eagles en de palm-nut vultures en meer dan 200 en 250 soorten vogels en vlinders. Gombe Stream National Park is de perfecte plek voor een wandel safari, waar u af en toe kunt afkoelen in een van de vele beekjes die het park doorkruisen. U kunt naar het uitzichtpunt de Peak van Jane en Kakombe wandelen.

Dr Livingstone meets Stanley bij Lake Tanganyika (@ bbc.co.uk)

U bereikt het park na een lange auto rit van een paar dagen of met een vlucht met een klein vliegtuigje van drie tot vijf uur vanuit Dar-es-Salaam of Arusha naar Kigoma. Hierna legt u de laatste 16 kilometer af met een boot vanuit Kigoma. Soms een wat hobbelige waterreis, die twee uur per privé-speedboot of meer uren op een watertaxi's duurt. Ujiji dicht bij Kigoma was de plaats waar Stanley Dr. Livingstone ontmoette; een historische begroeting.

Lees onze Tanzania reissuggesties

tanzaniaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...