Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kilimanjaro National Park

De Kilimanjaro in Tanzania is met 5.895 meter is de hoogste berg in Afrika. Het is een niet actieve vulkaan en is het hoogste vrijstaande bergmassief ter wereld met drie pieken: Kibo, Mawenzi en Shira. Het hoogste punt (5.895 meter) is Uhuru Peak (vrijheids top), de top van de Kibo.

Mambulu Safaris op de top van Mt Kilimanjaro

Een groot deel van de bezoekers van het park komen om de berg te beklimmen en hopen allemaal de weg naar Uhuru Peak te voltooien. De meeste klimmers bereiken de kraterrand met weinig meer dan een wandelstok, goede kleding en vastberadenheid. Degene die de top bereiken ontvangen bij terugkeer van de top een certificaat en zijn een schat aan ervaring rijker.

Andere bezoekers komen voor wandelingen en trekking in de lagere regionen van de berg, waar hoogteziekte is geen probleem.

Het National Park

Het Kilimanjaro National Park beidt veel meer dan alleen de Kilimajaro en haar top. De beklimming van de berg is een virtuele klimatologische wereld reis, van de tropen naar de Noordpool. Zelfs voordat u over de grens van het National Park gaat ervaart u dit al. 

Uhuru Peak Mt Kilimanjaro Tanzania

Het National Park begint op een hoogte van 2.700 meter hoogte en biedt een landschap met adembenemdede uitzichten. De bossen reiken tot 3.000 meter hoogte. In het park leven verschillende wilde dieren waaronder de bedreigde abbot duiker, olifanten, buffels, elanden, luipaarden, zwarte en witte colobus apen, blauwe apen en vele soorten vogels.

Op grotere hoogtes, maken de bossen plaats voor heidevelden met een geheel andere vegetatie, zoals de reuze lobelia. Het aantal wilde dieren dat deze grote hoogte trotseert is schaars. U ziet wel veel vogels die juist uitstekend kunnen leven op deze hoogte, zoals de lammergier en de enorme montane gier.

Op nog hogere hoogtes verandert het landschap in alpine weides met een paar winterharde mossen en korstmossen. Nog hoger, bij Uhuru Peak, bestaat het landschap uit gletsjers.

flg tanzaniaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Tanzania reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...