Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lake Manyara National Park

Het Lake Manyara National Park ligt in de grote Rift Valley in Tanzania, direct onder aan de helling aan de westelijke kant van de vallei. Het park is meer bebost dan de meeste andere parken in de Rift Valley in Oost-Afrika, omdat er voldoende water via een aantal kreken van de hellingen stroomt.

Giraffe in Lake Manyara National Park Tanzania

De naam van het meer, Manyara, komt van het Maasai woord: finger euphorbia (Euphorbia tirucalli), een struik die overal in het gebied voorkomt en gebruikt word door de Maasai voor om spullen te bedekken.

Het noordelijke deel van het park heeft ook een hoge grondwaterstand, hierdoor zijn er hoge en dichte bossen onstaan. Dit deel van het park heeft veel weg van een regenwoud. Hier leven veel bavianen, blauwe apen, olifanten en vogels, zoals de zilver-wang neushoornvogel en de gekroonde adelaar, die tussen de bomen op jacht gaat naar apen. Luipaarden zijn af en toe te zien, maar ze zijn moeilijk te vinden vanwege de dichte begroeiing.

Kingfisher in Lake Manyara National Park Tanzania

Lake Manyara is ook de beste plek tijdens uw safari om een verlegen bushbuck te zien. Soms worden ze rennend langs de weg gespot. Enkele van de meest opmerkelijke boomsoorten zijn de vele wilde mango bomen, de majestueuze Sycomore vijgen en de zeer hoge Antiaris.

De acacia bossen treft u verder naar het zuiden in het park. Dit is de thuisbasis van vele olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en impala's.  Afhankelijk van het seizoen worden zebra's en gnoes gezien in het open grasland tussen het bos en het meer.

Boomklimmende leeuwen

Eén van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van het park zijn de leeuwen van Lake Manyara die de gewoonte hebben om in bomen te klimmen en hierin uit te rusten, zoals luipaarden dat doen. Maar, leeuwen in de bomen zijn moeilijk te spotten, dus u moet geluk hebben ze te zien. U heeft meer kans ze op de grond te zien. Droge rivierbeddingen en de struiken dicht bij het grasland hebben hun voorkeur.

Boomklimmende leeuw in Lake Manyara National Park Tanzania

Flamingo's in het zoutmeer

Lake Manyara is een zoutmeer, dat wil zeggen dat het een hoog gehalte aan natriumcarbonaat en natriumbicarbonaat heeft. Het water is dus niet drinkbaar, maar de algen en schaaldieren die in het water leven worden gegeten door flamingo's. Die zijn dan ook in grote getalen in het meer te zien zijn. Over het algemeen zijn er meer flamingo’s te zien, ook dichter bij de waterkant, als het water in het meer hoog is, dus tijdens en na de regenseizoenen.

De instroom van zoetwater in het meer, bij de monding van de Mto wa Mbu rivier, is geliefd bij nijlpaarden en vele soorten vogels, waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers en ooievaars.

Flamingos in Lake Manyara National Park Tanzania

flg tanzaniaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Tanzania reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...