Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lazy Lagoon Island

Dit idyllische eiland ligt 2 km uit de kust van het vasteland van Tanzania tegenover het historische stadje Bagamoyo, ten noorden van Dar es Salaam. Het eiland is een landtong van zand die beschermd wordt door een koraalrif. Het is niet toegankelijk over land waardoor het verbijf op Lazy lagoon exclusief is voor gasten van de lodge. Het koraalrif rond het eiland biedt een uitstekende mogelijkheden om te snorkelen.

Lazy Lagoon Island Tanzania

De gasten van Lazy Lagoon kunnen zich vrij over het 9km lange strand van het eiland bewegen. 

Wildlife

Het eiland heeft een interessant ecosysteem, met veel kleine zoogdieren zoals bush baby's, suni antilopen en bush varkens. Verder zijn er veel vogels en vlinders. Laagwater laat een overvloed aan exotisch gekleurde zeesterren, zee-egels en krabben achter op het strand. Al deze dieren leven in het natuurlijke mangrove bos.

Bush Baby op Lazy Lagoon Island Tanzania

Geschiedenis

Na de ondergang van de nabijgelegen nederzetting Kaole, werd Bagamoyo een centrum voor handel in slaven en ivoor. Het werd door beroemde ontdekkingsreizigers zoals Livingstone, Stanley en Burton ook wel aangeduid als “de poort naar het donkere continent”. Zij gebruikten Bagamoyo als startpunt voor hun expedities naar de oorsprong van de Nijl. Later werd Bagamoyo de hoofdstad van Duits oost-Afrika.
 

flg tanzaniaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Tanzania reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...