Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Mahale National Park

Mahale National Park in zuid Tanzania is alleen toegankelijk met de boot of via de lucht en is daarmee het meest geïsoleerde natuur park op het Afrikaanse continent. Mahale Mountains National Park is een 1.613 km² groot ruw terrein langs de oostelijke oevers van het Lake Tanganyika.In Mahale Mountains National Park leven enkele van de laatste overgebleven wilde chimpansees in Afrika. Een groep van ongeveer 800 tot 1000 chimpansees. Door de aanwezigheid van de primaten (apensoorten) is de rest van de natuurlijke omgeving van deze regio relatief verborgen gebleven van de buitenwereld.

Mahale Mountains National Park de grootste populatie wilde chimpansees in oost Afrika (@ Greystoke Mahale)

Achter het strand van Lake Tanganyika liggen de Mahale Mountains met als hoogste berg Mount Nkungwe, bijna 2.500 meter boven zeeniveau. Bovenop de helllingen bevinden zich hoogvlaktes die, tijdens de eerste seizoensgebonden regen, met wilde bloemen worden bekleed. Prachtige watervallen tuimelen uit de hoogten en vormen diepe ravijnen. Hier ontstaat een weelderige flora, waar prachtige vlinders en veel vogels van leven. Dit zorgt voor een complexe waaier van eco-zones die een grote diversiteit aan zoogdieren aantrekt. Soorten die onder andere zijn geregistreerd zijn giant forest squirrels, scaly giant pangolin, shaggy red en de black and white Colobus monkeys, brush-tailed porcupines en de Sharpe’s grysbok.

In het Mahale Mountains National Park leven ten minste 50 andere zoogdieren, waarvan veel primaten (red colobus, red-tailed and blue monkeys), maar ook luipaarden en verschillende soorten antilope. Warthogs en bushbucks dwalen vaak langs de rand van het bos of op de zandstranden.

Greystoke Mahale aan Lake Tanganyika

Het vogelleven in Mahale National Park wordt vaker gehoord dan gezien. Tijdens een stilte moment in het bos kun je de geluiden van talrijke vogelsoorten horen. Onder andere leven de volgende vogels is Mahale; malachite kingfisher, pied kingfisher, purple-crested turaco en de narina trogon. De African Fish Eagles en de palm-nut vultures worden vaak langs de kust gezien. Een bijzondere waarneming is de pel’s fishing-owl.

Mahale Mountains National Park flamingo's in Lake Tanganyika

Het warme, heldere blauwe water van het Lake Tanganyika, het langste en tweede diepste meer ter wereld, bevat meer dan 250 cyclide vissoorten die nergens anders op aarde zijn.

Mahale Mountains National Park is beroemd om meer dan 800 wilde chimpansees, meer dan in ieder ander nationale park in oost of zuid Afrika. Naast de wilde chimpansees, is er de M-groep van rond de 60 dieren die sinds de jaren zestig is geobserveerd door Japanse onderzoekers onder leiding van wijlen Dr. Toshisada Nishida. Als u de chimpansees bezoekt bent u verplicht een mondmasker te dragen (deze krijgt u bij aanvang van de wandeling) voor de gezondheid van de chimpansees.

Mahale Mountains National Park 50 jaar Japans chimpansee onderzoek

De wandeling om de Mahale-chimpansees te bereiken kan variëren van een rustige wandeling van 20 minuten tot een strakke wandeling van maximaal drie uur. Tot het einde van het droge seizoen (augustus tot oktober) zijn Mahales chimpansee safari relatief gemakkelijk te bereiken, want de bospaden zijn dan op hun droogst en minst glad, en de chimpansees zijn meestal dichtbij de kust. Laarzen, lange broeken en een kleine rugzak (voor camera's en verrekijkers) is alles wat u nodig heeft voor een safari om de chimpansees te zien.

Lees onze Tanzania reissuggesties

tanzaniaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...