Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Ruaha National Park

Ruaha National Park is het grootste nationale park van Tanzania en is ongeveer net zo groot als België. Game viewing begint op het moment dat het vliegtuig landt. Een giraffe die naast de landingsbaan rent met z’n lange poten en nek, maar vreemd genoeg toch elegant. In zijn kielzog volgt een groep zebra's.

Buffels in Ruaha National Park Tanzania

Ruaha National Park is vernoemd naar de rivier die door het zuidelijke deel van het park stroomt. Het gebied is in 1964 een nationaal park geworden en de huidige grenzen zijn in 1973 vastgelegd. In 2008 werd het park uitgebreid met de omringende wildreservaten die eerder als bufferzones dienden. Het ecosysteem dat het gehele conservatie gebied beslaat is gecentreerd rond het stroomgebied van de enige twee rivieren in het park, de Great Ruaha rivier en de Nzombe rivier. Geen van deze rivieren stroomt het hele jaar door. In de droge periode blijven er alleen waterpoeltjes over.

Kudus steken Ruaha rivier over Ruaha National Park Tanzania

Het park heeft een afwisselend landschap van uitgestrekte vlaktes, bergketens en rivieren. De levensader is de Great Ruaha rivier die door de jaren heen spectaculaire ravijnen heeft achtergelaten. Door de vele zijrivieren van de Great Ruaha rivier is er veel groen in het park. Een fijn netwerk van “wegen” volgt de Great Ruaha rivier en haar seizoensgebonden zijrivieren.

Omdat het Ruaha National Park nogal afgelegen ligt wordt het park nog niet bezocht door de grote aantallen toeristen die het noord circuit van Tanzania aandoen. Hierdoor is uw safari een unieke ervaring.

Wildlife

Ruaha National Park is vooral bekend om zijn grote populatie olifanten. Er leven ongeveer 10.000 exemplaren in het park. Andere bijzondere dieren in Ruaha National Park zijn: de afrikaanse wilde hond en de sabel antilope.

African Wild Dogs in Ruaha National Park Tanzania

Tijdens het droge seizoen riskeren impala's, waterbokken en andere antilopen hun leven voor een slokje water. Het risico is echter aanzienlijk: niet alleen leeuwen, maar ook de cheetah's en luipaarden liggen op de loer. Deze indrukwekkende reeks van grote roofdieren worden onder andere aangevuld met zowel de gestreepte als de gevlekte hyena's. In Ruaha National Park leeft één van de grootste populaties greater Kudu’s, met hun kurkentrekker-hoorns.

Doordat Ruaha National Park in het grensgebied ligt van het noordelijk en zuidelijk halfrond bevinden zich in het park vele soorten migrerende vogels en vast bewoners. Dit maakt Ruaha National Park een waar paradijs voor de vogelliefhebber. Er zijn 436 soorten geïdentificeerd. 

Vogelrijk Ruaha National Park Tanzania

 

flg tanzaniaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Tanzania reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...