Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Saadani National Park

Het Saadani National Park heeft een oppervlakte van 1.100 vierkante kilometer en is het enige Tanzaniaanse park dat direct aan zee ligt. Het park is tevens het enige Coastal Park in Oost-Afrika waar je de grote zoogdieren kan zien. In Saadani ziet u olifanten op het land, en groene schildpadden op het strand en dolfijnen in de Indische Oceaan. Als u geluk heeft kunt u zelfs bultrug walvissen spotten.

Vervet monkeys op strand Saadani Naitonal Park Tanzania

Sinds 1960 is Saadani een beschermd  game reserve. In 2002 werd het oppervlak van het park verdubbeld. Het park heeft zwaar te lijden gehad van stroperij eind jaren negentig, maar de afgelopen jaren is een duidelijke ommekeer waarneembaar. Dit komt door een goede samenwerking tussen het nationale park en de omliggende dorpen om  stroperij tegen te gaan.

Het klimaat in het park is warm en vochtig. Het landschap varieert van zandstranden met palmbomen tot acacia bossen en kustgebieden tot regenwouden en mangroven.

Dierenwereld

De zoogdieren die u onder andere kunt zien in Saadani National Park zijn olifanten, leeuwen, luipaarden, hyena's, sabelantilopen, bushbokken, hartebeesten, kudu’s, rietbokken, waterbokken, giraffen, buffels, wrattenzwijnen, colobus apen, bavianen, vervet apen, gnoes, zebra’s en elanden. In het park huizen ook verschillende reptielen zoals krokodillen en varanen en in de Wami Rivier, de belangrijkste zoetwaterbron in het park, leven nijlpaarden.

Buffels in Saadani National Park Tanzania

Het park is een lust voor vogelspotters. Door de ligging aan de oceaan en de aanwezigheid van permanent zoetwater biedt het park uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten, waaronder veel watervogels, secretaris vogels, spechten en sunbirds.

Glossy Ibis in Saadani National Park Tanzania

De stranden vormen een van de laatste broedplaatsen op het vasteland van Tanzania voor de grote groene schildpadden.

Activiteiten

Het Saadani National Park is uitstekend geschikt voor game drives, wandel safari’s en boot safari’s op de, met magrove omzoomde, Wami rivier.

flg tanzaniaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Tanzania reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...