Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Selous Game Reserve

Het gebied tussen de Mgeta rivier en Rufiji rivier werd in 1896 door een Duitse gouverneur uitgeroepen tot een game reserve. In 1922 werd het reserve ‘Selous’ genoemd naar de Britse wetenschapper Frederick Courteney Selous. In 1982 werd Selous Game Reserve uitgeroepen tot Wereld erfgoed.

Selous Game Reserve Tanzania

Selous game reserve is net zo groot als Zwitserland en wordt doorkruist door de Rufiji rivier. Het toeristische gebied ligt ten noorden van de rivier. Dit gebied van miombe bos is de thuisbasis van circa 50% van alle olifanten die in Tanzania leven. De Rufiji rivier is een lange rivier die, door middel van een groot aantal kanalen, 5 meren met elkaar verbindt. Mede hierdoor is Selous Game Reserve het enige park in Tanzania waar boot safari’s kunnen worden gemaakt, naast de traditionele game drives en game walks.

Het zuidelijk gelegen deel bestaat voornamelijk uit privé concessies waar in het droge seizoen olifanten migreren naar het in Mozambique gelegen Niassa wildreservaat. Samen vormen beide wildreservaten het grootste grensoverschrijdende ecosysteem in Afrika. In het droge seizoen trekken naar schatting 64.000 olifanten door deze parken, waarvan 84% in Tanzania.

Spelende olifanten in Rufiji rivier Selous Game Reserve Tanzania

Vanwege het feit dat Selous Game Reserve (net als Ruaha National Park) nogal afgelegen ligt en daardoor minder makkelijk te bereiken behoort Selous Game Reserve tot één van de minst aangetaste parken van Tanzania. Het is tevens één van de weinige locaties in Tanzania waar (meerdaagse) wandelsafari's zijn toegestaan. Met minder dan 5000 bezoekers per jaar bent u verzekerd van een echte wilderness ervaring!

Wildlife

Selous Game Reserve is het leefgebied van onder andere grote aantallen buffels en leeuwen. Het park biedt onderdak aan 20% van de totale populatie van Afrikaanse wilde honden. De gemiddelde grootte van een troep Afrikaanse wilde honden ligt rond de 20 honden, maar er zijn in het verleden groepen waargenomen tot 56 honden. Tevens is het een van de laatste plaatsen waar de zwarte neushoorn nog vrij rondloopt.

Kudu in Selous Game Reserve Tanzania

Het is altijd een prachtig gezicht antilopen met hun grote ogen sierlijke atletische sprongen te zien maken. In Selous Game Reserve leven een groot aantal antilope soorten, zoals impala’s, waterbokken, reedbokken, elanden, Lichtenstein hartebeesten en gnoes. De zandbanken, waterpoelen, eilanden en kanalen in Selous Game Reserve zijn de thuisbasis van meer dan 440 soorten vogels waaronder 2 zeldzame soorten, de Pel's fishing uil en de white-backed reiger.

Malachite Kingfisher in Selous Game Reserve Tanzania

In de rivieren leven onder ander de vervaarlijke tijgervis en de glibberige meerval. De laatste is uitgerust met primitieve longen waardoor deze over land korte afstanden kan overbruggen in een poging water te vinden in het droge seizoen.

Seizoenen

Het droge seizoen loopt van juni tot november en is de beste tijd om langs de rivieren wilde dieren te spotten. Olifanten komen uit de bush naar het water, net als vele andere dieren. Dat trekt op zich weer veel roofdieren naar het water.

Het natte seizoen loop van januari tot april en is prachtig vanwege de groene bomen en de hoeveelheid verschillende vogels. Wegen zijn in deze periode soms onbegaanbaar vanwege zware regens. December tot februari zijn goede maanden voor game viewing, maar kunnen wel warm en vochtig zijn. Veel lodges zijn gesloten van maart tot mei. 

flg tanzaniaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Tanzania reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...