Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Udzungwa National park

Het Udzungwa National Park heeft een oppervalkte van 2.000 km² en ligt in het zuidelijk deel van Tanzania. Deze beboste bergen maken deel uit van de Eastern Arc Mountain Range, die bekent staan als de 'Galapagos van Africa' vanwege hun hoge mate van endemisme soorten die alleen in dit gebied voorkomen. Het Udzungwa National Park is niet groter dan 2% van het grondgebied van Tanzania, maar er leven meer tussen de 30-40% van de planten en dieren die in Tanzania voorkomen. Meer dan 300 endemische dieren en meer dan 800 endemische planten zijn in het oosterlijk deel van het park gevonden.

Kameleon in Udzungwa National Park (@ Udzungwa Forest Camp)

In het Udzungwa National Park leven meerdere primaat soorten (12), waaronder twee die nergens anders in de wereld zijn aangetroffen; de Sanje Mangabey en de Iringa Red Colobus. Daarnaast is Udzungwa National Park de thuisbasis van ongeveer 400 soorten vogels.

Udzungwa Red Colobus (@ Udzungwa Forest Camp)

Het landschap van het Udzungwa National Park is spectaculair, met het regenwoud verspreid over heuvels, valleien en bergen. Het park heeft een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder Sanje watervallen, de hoogste waterval in een nationaal park in Tanzania. Zwemmen in de poetjes onderaan de watervallen is zeer verfrissend na een warme wandeling!

Sanje watervallen Udzungwa National Park (@ Udzungwa Forest Camp)

Het Udzungwa National Park werd in 1992 opgericht. Het park werd gevormd uit vijf bosreservaten die in de vijftiger jaren waren opgericht. Deze bossen zijn meer dan 30 miljoen jaar oud en waren eens verbonden met het Congo-bassin en West-Afrika. Het park werd in 1992 ingehuldigd door WWF-oprichter, zkh Prins Bernard van Nederland. De uitgestrekte gebieden van de Udzungwa bergen zijn nog steeds ongerept. Tijdens de jaarlijkse regenval (van november tot mei) kan het behoorlijk regenen. Ook dan is het mogelijk om het park te bezoeken, maar het kan wel glibberig zijn tijdens de regen. De maximale temperatuur is rond de 31 graden in oktober, met een minimumtemperatuur van 21 graden in juli.

Prins Bernhard watervallen Udzungwa Mountains National Park

In het Udzungwa Mountains National Park kunt u prachtige wandelingen maken. Er zijn een aantal wandelpaden, van korte en pittoreske wandelingen (ca. 2 km) naar de kleine watervallen (bijv. Prins Bernard Falls en Sanje watervallen) tot de meer ambitieuze wandelingen naar de Mwanihana piek (38kms) of de Lumemo Trail (65kms). De meest populaire route is die naar de prachtige Sanje watervallen, een 5 km lange wandeling met spectaculair uitzicht over de vlakten en drie prachtige watervallen waar u kunt zwemmen en ontspannen en genieten van een picknick lunch.

Udzungwa National Park avontuurlijke wandelingen (@ Udzungwa Forest Camp)

Naast wandelen in het park kunt u tal van andere activiteiten in de omgeving ondernemen. Het huren van een fiets en een lokale gids is een geweldige manier om de omliggende dorpen te verkennen.  Zo kunt u het Afrikaanse dorpsleven met zijn lokale markten, winkels en school zien. Het gebied is omringd door lokale boerderijen en suikerrietplantages.

Lees onze Tanzania reissuggesties

tanzaniaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...