Uganda kennismaking

Wie aan Uganda denkt, ziet direct de majestueuze berggorilla’s voor zich. Inderdaad een unieke onvergetelijke ervaring om deze prachtige dieren van dichtbij te mogen observeren. Maar dit relatief kleine safariland biedt veel meer, namelijk uitstekende mogelijkheden om een traditionele safari op maat te ondernemen om olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra’s, Uganda Kob’s en vele andere diersoorten te spotten. Bovenal is Uganda een paradijs voor vogelliefhebbers. Het is namelijk het kleinste land in Afrika en toch zijn er meer als 1.000 vogelsoorten geregistreerd.

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Uganda.

“Na Ethiopië, Kenia, Botswana en Zambia te hebben bezocht, zijn we naar Uganda gegaan. Wij hebben de volledige reisorganisatie in handen gegeven van Mambulu! Safaris en dit alles was tot in de puntjes verzorgd, zowel wat vlucht, jeep, logies en maaltijden betrof.” (André Van Hecke & Filip Saerens, België)

Het landschap van Uganda behoort tot één van de meest afwisselende in Afrika, met vulkanische toppen, ondergelopen vulkaan kraters, weelderige tropische bossen en regenwouden, grote meren, open savannes en groende landerijen.

Uganda – maatwerk safari’s

In Uganda reist u doorgaans met uw eigen gids/chauffeur van lodge naar lodge door landschappen die afwisselend spectaculair, lieflijk of indrukwekkend zijn, en altijd boeiend en inspirerend. De schoonheid van landschap en fauna in de nationale parken, zoals Murchison Falls National Park, Kibale Forest National Park, Queen Elizabeth National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Lake Mburo National Park en vooral ook de vriendelijke bevolking hebben het land zijn bijnaam ‘Parel van Afrika’ bezorgd.

Uganda – ‘Parel van Afrika’

Iemand heeft ooit gezegd: “als je in Uganda ’s nachts een stok plant in de grond dat deze dan voor het ochtendgloren wortel heeft geschoten”. Het is ontegenzeggelijk waar. Van alle bekende oost en zuidelijke Afrikaanse safari landen is Uganda het meest groen en vruchtbaar en wordt daarom ook wel de ‘Parel van Afrika’ genoemd.

Uganda – savannes en regenwoud

Ecologisch gezien ligt Uganda op de plaats waar de savannes van oost Afrika en de regenwouden van west Afrika samenkomen. Door die unieke ligging genieten bezoekers van Uganda van het beste van 2 fantastische werelden. Waar anders dan in deze unieke groene bestemming kan men ’s ochtends leeuwen zien op de open vlaktes in het oosten en ’s middags chimpansees observeren in het kreupelhout van het regenwoud in het westen, om vervolgens de volgende dag een boottocht te maken over tropische kanalen vol met nijlpaarden en krokodillen alvorens te vertrekken naar de mistige bergen voor een ontmoeting met majestueuze berggorilla’s?

Uganda – safari bestemming in opkomst

Na de roerige dictatoriale tijden in de jaren ’70 heeft het land zich ontwikkeld tot een land met een relatief stabiele economie. Uganda beschikt over uitstekende faciliteiten voor toeristen en prima toegankelijke bezienswaardigheden. Ook de bevolking staat alom bekend als warm en gastvrij. Desondanks is Uganda pas recent ontdekt als safari bestemming. De nog “relatieve” onbekendheid ten op zichte van andere traditionele safari bestemmingen maakt Uganda een onbedorven, intiem en betaalbaar reisdoel.

Uganda reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan