Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kibale Forest National Park

Het Kibale Forest National Park, met zijn vochtige altijd groene tropische regenwoud en een fascinerende diversiteit aan dieren, is één van de mooiste bossen in Uganda. Het Kibale Forest National Park werd in 1933 gecreëerd om een groot bosgebied te beschermen en bestaat voornamelijk uit bossen afgewisseld met grasland en moeras. Het Kibale Forest National Park is de thuisbasis van de grootste bekende concentratie van chimpansees in Afrika en de bedreigde red colobus monkey en de zeldzame L’Hoest’s monkey.

Kibale Forest National Park chimpansees

In het algemeen heeft het Kibale Forest National Park een van de hoogste dichtheden van primaten (apensoorten) in Afrika, in totaal 13 soorten, waaronder de black and white colobus, blue monkey, grey-cheeked mangabey, bush babies, en de pottos. De beroemdste inwoners van het Kibale Forest National Park zijn zonder twijfel de chimpansees, met meer dan 1.450 beschermde dieren binnen zijn grenzen.

Kibale Forest National Park prachtige uitzichten

De chimpansee trekking is een populaire activiteit in het Kibale Forest National Park en een 'must' voor elke bezoeker. U gaat samen met een gids op zoek naar de vele speelse gezinnen en aanschouwt deze prachtige dieren als ze in hun natuurlijke omgeving in de bomen leven en spelen.

Kibale Forest National Park chimpansee trekking

Buiten de vele primaten biedt Kibale Forest National Park ook een overvloed aan flora en fauna, waaronder bosolifanten, bosvarkens, duikers, en meer dan 325 vogelsoorten, waaronder deyellow spotted nicator, yellow rumped tinkerbird, little greenbul, green breasted pitta, African pitta, crowned eagle, en de black bee-eater. Een goede spotter kan zelfs een aantal van de reptielen en amfibieën zien en een kleurrijke verscheidenheid aan vlinders tussen de 250 boomsoorten van het park.

Kibale Forest National Park rijk aan vlinders

Het Kibale Forest National Park grenst aan het Queen Elizabeth National Park in het zuiden. Hierdoor is een 180 km lange gang gecreëerd voor het wild tussen Ishasha, en de afgelegen zuidelijke sector van het Queen Elizabeth National Park en Sebitoli in het noorden van Kibale Forest National Park.

Kibale Forest National Park Crater Lodge

Een ander uniek hoogtepunt van Kibale Forest National Park is de nabijheid van meerdere lokale dorpen en het fascinerende Toro Koninkrijk. U kunt een bezoek brengen aan de lokale dorpen, de Royal Karambi-graven in Fort Portal, de begraafplaats voor de koninklijke familie van het Toro Koninkrijk, of een excursie maken naar de legendarische Amabere Ga Nyinamwiru grotten vol spectaculaire stalagmieten en stalactieten.

Lees onze Uganda reissuggesties

ugandaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...