Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Uganda en Rwanda luxe privé safari

Luxe privé safari reis op maat naar de belangrijkste hoogtepunten van Uganda en Rwanda. U bezoekt in Uganda Murchison Falls National Park, Kibale Forest (chimpanzee trekking), Queen Elizabeth National Park, Bwindi Impenetrable (gorilla trekkinig) en Lake Bunyonyi. In Rwanda bezoekt u Volcanoes National Park, u geniet aan de oever van Lake Kivu en bezoek Nyungwe Forest. Laat u verassen door de afwisseling van Uganda en de pure schoonheid van Rwanda. U verblijft in luxe accommodaties op basis van volpension en reist met een privé gids/chauffeur. Neem contact met ons op voor uw ontwerp van deze luxe privé safari naar Uganda en Rwanda.

Leeuwen in Queen Elizabeth National Park Uganda

ugandaVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting safariprogramma: 

Uitgebreid safariprogramma

Dag 1
Kampala

Aankomst op het internationale vliegveld bij Entebbe bij Kampala. Uw gids wacht u op in de aankomsthal en brengt u naar uw accommodatie in Kampala.

Accommodatie: Holiday Express Hotel, logies en ontbijt

Dag 2 - 3
Murchison Falls National Park

U ontmoet uw gids/chauffeur en vertrekt naar het Murchison Falls National Park. Het is het grootste nationale park van Uganda en de enige park waar u de "big five" kunt spotten. U bezoekt onder andere de bovenstroom van de Murchison watervallen. U maakt diverse game drives en maakt een boottocht over de Victoria Nijl tot aan de onderkant van de Muchison watervallen.

Accommodatie: Murchison River Lodge, volpension

Drinkende olifanten in Murchison Falls National Park Uganda

Dag 4
Hoima

In de ochtend maakt u een game drive of (optioneel een bootsafari over de Nijl naar de Delta in het Lake Albert). In de middag rijdt u naar Hoima, waar u verblijft in een hotel in de stad.

Accommodatie: Hoima Cultural Lodge, volpension

Hoima Cultural Lodge Uganda

Dag 5 - 6
Kibale Forest National Park

Na een ontspannen nacht en dito ontbijt vertrekt u naar Kibale Forest National Park. Het park is vooral populair door de grote groepen, aan mensen gewende chimpanzees. U maakt een chimpanzee trekking en maakt een wandeling langs en door de Bigodi Wetland Sanctuary die wordt gerund door de lokale gemeenschap.

Accommodatie: Rwenzori Guest House, volpension

Chimpanzee moeder in Kibale Forest Uganda

Dag 7
Semuliki National Park

Vandaag vertrekt u richting het Semuliki National Park. Onderweg komt u door het Crater Lake gebied. Dit grotendeels beboste park is het enige park in Uganda dat voornamelijk uit tropisch laagland bossen bestaat. Het park is een van de belangrijkste safari bestemmingen in Uganda's voor de het spotten van vogels. In de middag bezoekt u de in het park gelegen Sempaya Hot Springs.

Accommodatie: Rwenzori Guest House, volpension

Semliki National Park Uganda

Dag 8 - 10
Queen Elizabeth National Park

Na een ontspannen nacht en dito ontbijt vertrekt u naar Queen Elizabeth National Park. Onderweg passeert u de evenaar. In de middag maakt u een game drive door dit prachtige park waarna u aankomt in uw accommodatie voor de komende 3 nachten. U maakt verschillende game drives en een bootsafari op het Kazinga Channel.

Accommodatie: Bush Lodge, volpension

Uganda Kop in Queen Elizabeth National Park Uganda

Dag 11
Ishasha

Vanochtend rijdt u, na het ontbijt, in de vorm van een game drive, door Queen Elizabeth National Park naar Ishasha, gelegen in het zuiden van het park. Na een prachtige tocht arriveert u in uw lodge. Na de lunch maakt u zich op voor een game drive naar één van de meest bijzondere spektakels in dit gebied: de boomklimmende leeuwen.

Topis in Ishasha Queen Elizabeth National Park Uganda

Accommodatie: Ishasha River Camp, volpension

Dag 12 - 14
Bwindi Impenetrable National Park

U rijdt richting Bwindi Impenetrable National Park. In het park leven ongeveer 360 individuele berggorilla's. Verschillende groepen berggorilla’s zijn gewend aan mensen en worden bezocht door toeristen. Uw accommodatie is afhankelijk van groep berggorilla’s die u gaat bezoeken en wordt bepaald op het moment dat dat duidelijk is. U maakt een gorilla trekking en met een beetje geluk staat u op minder dan 10 meter afstand van een gorilla! Na een uur genieten en fotograferen keert u terug naar het beginpunt van uw trekking. Hier neemt u afscheid van uw gids en gaat u terug naar de lodge voor ontspanning. In de lodge wacht u een verkwikkende schoudermassage.

Accommodatie: Gorilla Safari Lodge, volpension

Relaxte berggorilla in Bwindi Impenetrable National Park Uganda 

Dag 15 - 16
Lake Bunyonyi

U vertrekt naar Lake Bunyonyi, het diepste en mooiste meer van Uganda. De rest van de dagen staat in het teken van relaxen of het maken van een begeleide natuurwandeling of birding wandeling. Zwemmen in het meer en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden, even als het bezoeken van een lokale gemeenschap.

Accommodatie: Bird's Nest, volpension

Uitzicht op Lake Bunyonyi Uganda

Dag 17 - 18
Volcanoes National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar het Volcanoes National Park in Rwanda. Het park vormt samen met het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en Bwindi Impenetrable het leefgebied van de bedreigde berggorilla. De gorilla’s in het park werden 18 jaar bestudeerd door Dian Fossey, een bekend Amerikaanse biologe. U kunt hier een tweede gorilla trekking doen of een pygmeeën dorp bezoeken (beide optioneel).

Accommodatie: Mt. Gorilla View Lodge, volpension

Golden Monkey Vulcanos National Park Rwanda

Dag 19
Lake Kivu

U rijdt naar Gisenyi aan het Lake Kivu. De rest van de dag kunt u relaxen aan de oevers van het meer. Gisenyi is ideaal voor activiteiten op het water. Op Gishamwana Island kunt u een bezoek brengen aan een koffieplantage, picknicken of zonnebaden aan het Kivu-meer.

Accommodatie: Serena Kivu, volpension

Lake Kivu Rwanda

Dag 20 - 22
Nyungwe Forest

U rijdt naar het Nyungwe Forest Nationaal Park. In 2006 werd de bron van de Nijl hier gevonden door de Brit Neil McGrigor en de Nieuw-Zeelandse Cam McLeay en Garth MacIntyre. Veel van deze dieren en planten zijn alleen in dit gebied van de wereld te vinden en dat maakt het zo bijzonder. U maakt een chimpanzee trekking en kunt een natuurwandeling maken.

Accommodatie: Nyungwe Forest Lodge, volpension

Nyungwe Forest Canopy Walk

Op dag 22 rijdt u naar Kigali en als er tijd genoeg is kunt u nog een stads toer maken of gaan winkelen. Aan het einde van de dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht terug naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor de reissom van deze luxe privé safari in Uganda en Rwanda.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • 4x4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof
 • Cross border fees
 • Rhino tracking bij Murchison Falls National Park
 • 1 chimpanzee permit per persoon in Kibale Forest
 • Verkwikkende shoudermassage na Gorilla tracking in Bwindi
 • 1 chiimpanzee permit per persoon in Nyungwe Forest

Exclusief:

 • Fooien
 • Gorilla permits (Uganda US$ 600 pp en Rwanda US$ 750 pp)
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

 * Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

ugandaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...