Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Uganda luxe privé safari

Luxe privé safari reis op maat naar de 'Parel van Afrika', zoals Uganda ook wel wordt genoemd. U reist naar Murchison Falls, Kibale Forest, Queen Elizabeth National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Lake Mburo National Park. U maakt bootochten op de Nijl en het Kazinga Channel, een chimpanzee tracking in Kibale Forest en een gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. Uganda ligt op de plaats waar de savannes van oost Afrika en de jungle van west Afrika samenkomen. Tijdens deze privé safari op maat maakt u kennis met beide werelden én de gastvrije bevolking van Uganda. Neem contact met ons op voor uw ontwerp voor deze luxe privé safari in Uganda.

Silverback in Bwindi Impenetrabel National Park Uganda

ugandaVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting safariprogramma:

Speciaal voor gasten van Mambulu! Safaris:

 • Rhino tracking bij Murchison Falls National Park
 • Verkwikkende schouder massage na de gorilla trekking

Uitgebreid safariprogramma

Dag 1
Aankomst in Uganda

Aankomst op het internationale vliegveld bij Entebbe bij Kampala. Uw gids wacht u op in de aankomsthal en brengt u naar uw accommodatie in Kampala. Uw gids zal u informeren over de safari en het tijdstip van vertrek de volgende dag. 

Accommodatie: Holiday Expess Hotel, logies en ontbijt

Kampala hoofdstad van Uganda

Dag 2 - 3
Murchison Falls National Park

U vertrek vanuit Kampala naar het Murchison Falls National Park, het grootste nationale park van Uganda en het enige park waar u de "big five" kunt spotten. U bezoekt de Ziwa Rhino Sanctuary, een opvang- en  fokcentrum voor de bedreigde neushoorn. Hier maakt u een wandeling van ongeveer 1 ½ uur. Na de lunch in Masindi maakt u in de middag een game drive door het Park.

Accommodatie: Murchison River Lodge, volpension

Murchison Falls Victoria Nijl Uganda

Dag 4 - 5
Kibale Forest National Park

U rijdt richting het zuiden via Hoima naar het Kibale Forest National Park. Uw route voert door een groene, landelijke omgeving met glooiende thee plantages en traditionele boerderijen. In het Kibale Forest maakt u een chimpanzee tracking en een wandeling langs en door de Bogodi Wetland Sanctuary die wordt gerund door de lokale gemeenschap

Accommodatie: Rwenzori Guest House, volpension

Chimpansees in Kibale Forest Uganda

Dag 6 - 7
Queen Elizabeth National Park

Via een prachtige route rijdt u naar het Queen Elizabeth National Park. Na de lunch scheept u in voor een boot tocht over het Kazinga Channel. Het kanaal is een breed en dominant kenmerk van Queen Elizabeth National Park. Het kanaal trekt een gevarieerd aanbod van dieren en vogels en huisvest een van 's werelds grootste concentraties nijlpaarden en grote aantallen nijlkrokodillen. 

Accommodatie: Bush Lodge, volpension

Nijlkrokodil in Kazinga Channel Uganda

Dag 8 - 9
Bwindi Impenetrable National Park

U vertrekt richting Bwindi Impenetrable National Park en rijdt u door het Zwitserland van Afrika (Kigezi Highlands). Bwindi Impenetrable National is de habitat van de bedreigde berggorilla's.  Verschillende groepen berggorilla’s zijn gewend aan mensen en worden bezocht door toeristen. U maakt een indrukwekkende gorilla trekking op zoek naar de gorilla's. Terug in de lodge voor een heerlijke schouder massage en om te ontspanning.

Accommodatie: Gorilla Safari Lodge, volpension

Etende berggorilla in Bwindi Impenetrable National Park Uganda

Dag 10
Lake Bunyonyi

Vandaag een rustige ochtend. Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Bunyonyi, het diepste en mooiste meer van Uganda. De rest van de dag staat in het teken van relaxen of het maken van een begeleide natuurwandeling of birding wandeling. Zwemmen in het meer en kanoeën behoren ook tot de mogelijkheden, even als het bezoeken van een lokale gemeenschap.

Accommodatie: Bird's Nest, volpension

Lake Bunyonyi Uganda

Dag 11
Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park, het kleinste nationale park van Uganda. Na aankomst in het park rijdt u in de vorm van een game drive naar uw accommodatie. In de middag maakt u een boot safari over het Lake Mburo. Vanuit de boot heeft u prachtig zicht op het dierenleven op de oevers van meer. U ziet onder andere African Fish Eagles en vele soorten Kingfishers.

Accommodatie: Arcadia Cottages, volpension

Eenzame visser op Lake Mburo Uganda

Dag 12
Kampala

Vanochtend maakt u, na het ontbijt, een game drive door Lake Mburo National Park voordat u terug rijdt naar Kampala. U maakt een tussenstop op de evenaar, waar u de gelegenheid krijgt om enkele foto’s te nemen. Hierna rijdt u door naar de Mpigi Royal Drum Makers waar u kunt zien hoe de ceremoniële trommels nog altijd gemaakt worden op de manier die van generatie op generatie is doorgegeven. Ruim op tijd wordt u afgezet op het Internationale vliegveld van Entebbe waar u afscheid neemt van uw gids/chauffeur. Later op de avond vertrekt u met uw internationale vlucht naar Nederland.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie 

Neem contact met ons op voor de prijsindicatie van deze luxe privé safari in Uganda.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • 4x4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof
 • 1 chimpanzee permit per persoon
 • Rhino tracking bij Murchison Falls National Park
 • Verkwikkende schouder massage na de Gorilla tracking

Exclusief:

 • Fooien
 • 1 gorilla permit US$ 600 per persoon
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

ugandaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...