Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Chishimba Falls

De Chishimba Falls bevinden zich ongeveer 33 km buiten de stad Kasama, in de noordelijke provincie in Zambia. De indrukwekkende waterval in de Luomne rivier is ongeveer 20 meter hoog en is een combinatie van drie opeenvolgende stroomversnellingen; de Mutumena Falls, de Kaela Rapids en de Chishimba Falls. Op de westelijke oever ligt een regenwoud met verschillende paden en kijkpunten rond de watervallen.

Chishimba Falls in december in northern province Zambia

Chishimba Falls – Bemba people

De Bemba-people beschouwen de Chishimba Falls als de heiligste plaats van de macht. De natuurgeest Chishimba woont in de grot onder de waterval, die een plaats van gebed en eer is. Beledigingen, vloeken, woorden van wraak of haat mogen in de nabijheid van de grot niet worden uitgesproken. Denk daaraan als u achter de watervallen door loopt in deze grot.

De Mutumuna waterval ligt boven de Chishimba Falls en het wordt aangenomen dat de geest van Mutumuna hier woont. De Hogepriester van Mutumuna brengt hier regelmatig offers.

Chishimba Falls in northern province Zambia

Lees onze Zambia reissuggesties

ZambiaVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...