Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lake Kariba is Zambia's onontdekte Riviera! Lake Kariba kan tijdens een individuele safari reis op maat een prima tussenstop zijn voor een paar dagen relaxen aan het meer. Neem contact met ons op voor een individuele safari op maat, inclusief Lake Kariba.

Zambia Safari op maat Lake Kariba zonsondergang | Mambulu! Safaris With A Difference

Lake Kariba biedt een spectaculair uitzicht, prachtige zonsondergangen, geweldige vissen, boottochten, watersporten, of een heerlijke ontspannende vakantie. Het weer is hier meestal zonnig. Het kan in het midden van de zomer heel warm worden, maar zelfs in de winter is het warm en zijn de avonden zacht.

In Lake Kariba is 280 km lang en op plaatsen tot 40 km breed. Een vakantie op een woonboot is een geweldige manier om een paar dagen onder de zon door te brengen, en de beste tijd om dit te plannen is met volle maan. De twilight atmosfeer die er tussen zonsondergang en het moment van volle maan is geeft het meer iets magisch.

Lake Kariba – Kariba stuwdam

Lake Kariba is ontstaan door de bouw van een enorme stuwdam. De bouw werd gestart in november 1956 en werd voltooid in juni 1959. Het was de grootste dam in zijn tijd - 579m breed aan de bovenrand, 128m hoog, 13-26m dik. De dam is gebouwd om zowel Zimbabwe als Zambia te voorzien van electriciteit. Er zijn zes 100.000 kW generatoren aan de Zimbabwaanse kant en vijf aan de Zambiaanse kant. Een interessant detail is dat de in Zambia opgewekte elektriciteit direct wordt verkocht aan Zimbabwe. De totale bouwkosten van de dam waren £ 78 miljoen.

Door de bouw van de dam moesten duizenden BaTonga dorpelingen, aan beide zijden van de grens, hun leefomgeving verlaten. Tijdens de bouw zijn er 18 mensen overleden. Ook zijn er, ondanks de inspanningen van “Operatie Noah”, veel dieren verdronken toen het water ging stijgen. Nu is het meer rijk aan vis en zijn er diverse game reserves en lodges aan de zuidelijke oevers.

Bij de ingang van de Kariba stuwdam staat een informatiebord met uitleg over de bouw van de dam. De Kariba stuwdam wekt aanzienlijke hoeveelheden elektrische stroom op voor zowel Zambia als Zimbabwe en ondersteunt daarmee een bloeiende commerciële visserij industrie. De brede brug biedt ruimte om aan weerszijden te wandelen. De contrasterende uitzichten - aan de ene kant het uitgestrekte meer dat zich uitstrekt tot het oneindige en aan de andere kant de diepte van de damwand, is adembenemend.

Zambia Safari op maat Lake Kariba houseboten bij Siavonga | Mambulu! Safaris With A Difference

Lake Kariba - Chirundu Fossel Forest

Chirundu Fossel Forest, 21 km van Chirundu, is een bos met overblijfselen van bomen die meer dan 150 miljoen jaar oud zijn. Gebieden met boomstammen tot drie meter lang werden ontdekt in het omringende zachte rode zandsteen. Verspreid over het gebied zijn hier voorwerpen uit de steentijd gevonden, wat aangeeft dat mensen uit die tijd soms versteend hout gebruikten om steenwerktuigen te maken.

Lake Kariba - wildlife

In het meer leven krokodillen en nijlpaarden. Het is daarom onveilig om langs de kust te zwemmen. Men loopt minder risico in het midden van het meer. Dit is vaak verleidelijk, gezien de hoge temperaturen en de vochtigheid. De krokodillen hebben blijkbaar nog niet geleerd hoe ze water-skiërs moeten vangen.

Zambia safari op maat olifant op oever Lake Kariba | Mambulu! Safaris With A Difference

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...