Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lake Mweru

Lake Mweru ligt aan de noordwestelijke grens van Zambia en wordt gedeeld met de Centraal Afrikaanse Republiek. Een individuele safari op maat is een avontuur op zich. Niet veel toeristen zijn u voorgegaan. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een individuele safari op maat naar Lake Mweru.

Zambia safari op maat Lake Mweru | Mambulu! Safaris With A Difference

Het water uit de Luapula-rivier stroomt Lake Mweru in en vormt de officiële grens tussen Zambia en de Centraal Afrikaanse Republiek. Aan de noordkant van het meer verlaat het water het meer via de Kalungwishi rivier. Beide riviermondingen vormen belangrijke delta's die dienen als broedplaatsen voor vissen.

Lake Mweru – bevolking en cultuur

Niet zo lang geleden waren er maar een paar dorpjes rond het meer, maar toen de asfaltweg in 1987 tot aan Nchelenge werd doorgetrokken, groeide de bevolking. De mensen leefde van de rijkdom uit Lake Mweru. Het gebied werd steeds meer bebouwd. De nog aanwezige dieren werden naar rustiger gebieden gedreven. Nu zijn er duizenden mensen die aan de oevers van het meer leven. Het meer geeft voedsel en biedt een manier van leven.

Lake Mweru heeft een dynamische bevolking, rijk aan cultuur, levendige handel en een kleurrijke natuur. Het gebied is bijna een microkosmos. Het laat zien wat tropisch Afrika zou kunnen zijn zonder invloed van buiten. Het meer is zeer vruchtbaar en draagt in belangrijke mate bij aan de visserijsector in Zambia.

Zambia safari op maat Lake Mweru lokale vissers | Mambulu! Safaris With A Difference

Lake Mweru – van de gebaande paden

Lake Mweru, hoewel buiten de gebaande paden, is een bezoek waard. Toeristische faciliteiten zijn echter beperkt tot een paar 'guesthouses' van verschillende standaarden. De watertemperaturen variëren van 21 ° C tot 29 ° C. De luchttemperaturen variëren van 27,5 ° C tot 35 ° C.

Lake Mweru – wildlife

Slechts bekend bij een handvol bezoekers, ligt het meer aan de rand van het Mweru Wantipa National Park. Hoewel de bloeiende krokodil- en olifantenpopulaties die ooit in het nationale park leefde, bijna door het stroperij was uitgeroeid, blijft het park een goede plek om verschillende watervogels te spotten.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...