Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lochinvar National Park

Het Lochinvar National Park is prima te combineren met een luxe individuele safari reis op maat naar bijvoorbeeld de Nanzhilla Plains van Kafue National Park in Zambia. Het Lochinvar National Park is een klein park met een oppervlakte van 410 km². Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een luxe individuele maatwerk safari naar Lochinvar National Park.

Zambia Safari op maat Kafue lechwe en pelikanen in Lochinvar National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Het Lochinvar National Park is over het algemeen vlak afgezien van twee kleine heuvels in het zuiden en te verdelen in drie verschillende zones met elk een eigen karakteristieke flora en fauna:

 • Noordelijke gedeelte
 • Centrale gedeelte
 • Zuidelijke gedeelte

Lochinvar National Park – noordelijke gedeelte

Het noordelijke derde van Lochinvar National Park is een moeras waar de inheemse Kafue lechwe voorkomt, een van de drie ondersoorten van de lechwes die in Zambia voorkomen. Meer dan 30.000 Kafue lechwes leven rond en in het moeras en trekken door het gebied afhankelijk van de hoogte van het water. Bij hoog water trekken ze uiteindelijk meer zuidwaards naar de grasvlaktes. Naarmate het water afneemt keren de kuddes terug naar het noorden. Ze leven van gras en onkruid die wel tot een meter diepte in het water kunnen staan. U kunt ze dus in de Chunga Lagoon door het water zien rennen, springen en zwemmen.

Lochinvar National Park – centrale gedeelte

Het centrale deel van Lochinvar National Park bestaat uit grasland met hier en daar een termietheuvel. De bomen en de struiken groeien alleen op de grote termietheuvels waar het gras en onkruid het gebied bedekken. Er zijn ook veel kleine grijze heuvels waar niets op groeit. De magpie shrike is een van de vogels die in de bomen van deze zone te zien zijn en op de omliggende grasvlaktes leven buffels, zebra, wildebeest en oribi.

Lochinvar National Park – zuidelijke gedeelte

Het zuidelijke deel van Lochinvar National Park is een bosgebied, hier staan Acacia, Albizzia en Combretum bomen. Hier zijn ook warmwaterbronnen en archeologische sites. De Gwisho Hot Springs zijn omringd door weelderige vegetatie en de groene ivory palmen. Het water komt van een diepte van meer dan 1 km met temperaturen van 60 ° tot 90 ° C naar boven. Het bevat hoge concentraties natrium, chloor, calcium en sulfaten. Sebanzi Hill is een archeologische site. Dit zijn opgravingen van een dorp uit de ijzertijd.

Lochinvar National Park – wildlife

De volgende dieren leven in het Lochinvar National Park; Kafue lechwes, nijlpaarden en krokodillen, gnoes, zebras, elanden en oribies, impala, reedbuck, bushbok, common duiker, kudu’s en buffels. Verder zijn hier ook veel vogels. Bijna 400 vogelsoorten zijn er in het park geregistreerd. In de moeras gebieden komen de white-faced tree ducks, spur winged goose, grey, purple and goliah herons, red cormorant, darter pink-backed , white pelicans en de fish eagles voor.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia

  Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
  Groetjes,
  Linda

  Lees meer...