Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Mumbuluma Falls

De Mumbuluma Falls liggen 33km buiten Mansa stad in de noordelijke provincie in Zambia. De waterval bestaat uit 2 kleine watervallen. Het water komt uiteindelijk in de Mumbuluma Rivier terecht. De hoogste van de twee watervallen is 10 meter hoog en het verval is totaal ongeveer 30 meter.

Mumbuluma Falls in northern province in Zambia

Mumbuluma Falls - tempel

Even ten zuiden van de watervallen, bevindt zich een tempel om de geesten (Makumba en zijn zus Ngosa) die de watervallen beschermenden te eren. Makumba en zijn zus Ngosa zijn volgens de lokale legendes uit de lucht gevallen. De tempel heeft een heilig vuur dat nooit uitgaat en door de priesters wordt onderhouden.

Onder de watervallen kunt u zonder problemen zwemmen in een klein meertje omringd door dichte groene bossen. De watervallen liggen niet aan doorgaande toeristische routes. Het is hier rustig ondanks dat het een nationaal monument is. Mocht u deze waterval bezoeken dan bent u waarschijnlijk alleen.

Zwemmen aan voet Mumbuluma Falls in northern province in Zambia

Lees onze Zambia reissuggesties

ZambiaVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...